Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.07.2010.

19:46

Stanojević: "Igraćemo atraktivno"

Trener Partizana Aleksandar Stanojević dan posle meča sa Pjunikom održao je brifing u kome je izneo svoje utiske o meču i planovima za naredni.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U suštini, Stanojević je zadovoljan rezultatom i igrom, ali je istakao da će u narednim mečevima Partizan igrati bolje i grešiti manje ali i da će težiti atraktivnosti.

“Zadovoljan sam rezultatom mada nam ništa ne garantuje. Maksimalno skoncentrisani ulazimo u sledeću nedelju rada pred revanš u Jermeniji gde ćemo odigrati oprezno. Biće to vrlo teška utakmica”.

Stanojević se ponovo osvrnuo na veliki broj grešaka veznog reda i odbrane što je rival lako koristio, posebno u prvom poluvremenu.

“Oodbrana je pretrpela najviše promena ovog leta ali tu ne vidim neki problem. On je bio u sredini terena jer je Pjunik lako dolazio do poslednje linije i prilike za šut. Napadač je u velikoj prednosti kada dođe u situaciju licem okrenut prema odbrani”.

“Imali smo mnogo akcija i šansi sinoć, a to iziskuje veliki rizik. Dešavale su se greške koje ćemo pokušati da ispravimo i da na ozbiljnijoj utakmici igramo na drugačiji način. Videli ste da smo imali samo Petrovića kao defanzivnog veznog i još je on imao ofanzivne karakteristike. Stvarali smo dosta šansi i takav Partizan hoću, da igra za publiku, da imamo dosta prilika i šuteva. Bilo je i mnogo nepovezanosti u igri i mnogo grešaka. Kada budemo igrali iače mečeve želim Partizan koji je više takmičarski, koji će igrati sa dva zadnja vezna, ili sa dva napadača ali sa još jednim igračem blizu Raće Petrovića. Taj Partizan ne bi imao problema koji su se javili protiv Pjunika, ali ne bi ni stvorio toliko šansi”.

Trener “crno-belih” najavljuje drugačiju igru protiv ozbiljnijih rivala, a ovaj recept pokušaće da primeni u jelen Superligi.

“Sigurno je da Partizan neće igrati ovako sa nekim jačim protivnikom u Evropi. Ovako ćemo igrati u našem prvenstvu. Želimo da igramo atraktivno,  za publiku i to trpi ovakve situacije. Sigurno ćemo pokušati to da ispravimo”.

Stanojević ističe da je na greške dosta  uticao i pritisak koji sa sobom nosi prvi meč u sezoni.

“Prva utakmica je teška za svakog igrača. Tim je igrao prvu evropsku utakmicu i igrači su bili mnogo opterećeni. To su deca Partizana koja vole Partizan i osećaju veliku odgovornost prema navijačima. Već u sledećem meču očekujem bolju igru koja neće dozvoliti da primimo gol odmah posle datog. To ne sme da se dogodi ozbiljnoj ekipi”.

Trener Pjunika je posle meča istakao da njegov tima i dalje ima dobre šanse za dalji plasman i da Partizan ima dosta slabosti koje će oni iskoristiti.

“Trener Pjunikoa je bio optimista i pre prvog meča. Naravno da može biti optimista jer ako u Jerevano rano postignu gol, drugi ih vodi dalje. Međutim, ako Partizan nije sposoban da postigne gol Pjuniku u Jermeniji, ne treba ni da se plasiramo. O čemu onda da pričamo. Videćemo kako ćemo igrati tamo. Imam već dve solucije, nećemo se braniti, ali nećemo ni ići grlom u jagode kao juče. Čim smo se malo bolje organizovali protivnik nije imao ni jednu šansu”.

Iako su stigli do tri gola, igrači Partizana su pokazali dosta neuigranosti.

“Pokušavali smo da igramo brzo ali smo dosta i komplikovali. Šćepoviću je ovo bio debi i ja sam zadovoljan kako je odigrao. Nije bio opasan kao na pripremama, nije nešto doneo u igri, ali nije ni podlegao pritisku. Velika su opterećenja i pritisak, sigurno će bili lakše i jednostavnije posle nekoliko utakmica”.

Da bi tim bio još jači i konkurentniji Stevanoviću su potrebna pojačanja, konkretnu napadač i zadnji vezni.

“Bilo bi dobro da Partizan dovedo još nekog igrača da bi dobili neku drugu dimenziju. Fejsu nećemo videti do decembra. Pre nego što smo počeli pripreme rekao sam da nam trebaju napadač karakteristika sličnih Dijari ali ne i da je neophodan. Za Pjunik nam novi igrači ne trebaju, ali za kasnije će nam trebati. Tada bi samo bili mnogo ozbiljniji. Klub radi na tome”.

U petak je žreb za treće kolo kvalifikacije, ali trener “crno-belih” tome ne pridaje veliki značaj. Još ne zna potencijalne rivale, Pjunik je bitniji.

“Potpuno sam skoncentrisan na Pjunik i da prođemo njih. Idemo korak po korak. Čak ne znam ni koga bi mogli da dobijemo u trećoj rundi. Zamislite da nam se desi najcrnji scenario protiv Pjunika. Zato ne želim da pričamo o narednom protivniku”.



Revanš meč između Partizana i Pjunika igra se u Jerevanu 21. jula od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve