Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.07.2010.

19:27

Remi OFK Beograda sa igračem manje

Fudbaleri OFK Beograda igrali su nerešeno 2:2 (1:1) sa beloruskim Torpedom u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Romantičari” su loše odigrali protiv poslednjeplasiranog tima beloruske lige, a gosti su već u 14. minutu postigli gol preko Krivboka.

Tri minute pre poluvremena OFK je ostao sa igračem manje jer je Rodić isključen, ali je Žeravica uspeo da izjednači pre odmora. U sudijskoj nadoknadi Brusnikin je doneo novu prednost gostima, ali je u poslednjim sekundima Koncevoj autogolom spasao OFK.

Torpedo je u 14. minutu stvorio prvu priliku na utakmici i odmah poveli. Dupli pas odigrali su Igor Krivobok i Ilija Aleksejevič, a prvi je sjajnim volej udarcem sa 17 metara zatresao mrežu OFK Beograda.

Dobru igru Torpedo je umalo krunisao drugim pogotkom u 22. minutu, kada je Juri Ostrouh izveo slobodan udarac sa više od 30 metara, a golman Bojan Šaranov intervenisao uz dosta problema.

Prvu šansu "romantičari" su imali u 27. minutu, posle asistencije Nikole Dinića i volej udarca Miloša Žeravice, koji je zaustavio čuvar mreže Torpeda Vladimir Bušma.

Priliku za drugi pogodak Torpedo je imao u 32. minutu, kada je Danilo Nikolić napravio prekršaj nad Krivobokom u svom kaznenom prostoru, a sudija pokazao na penal.

Najstrožu kaznu izveo je Krivobok, ali je Šaranov odlično intervenisao i spasio svoju mrežu.

"Romantičari" su u 41. minutu ostali sa desetoricom fudbalera, pošto je Milan Rodić prekršajem zaustavio kontranapad Torpeda, zbog čega je zaradio drugi žuti karton.

Bledu sliku o igri u prvom delu meča domaći su popravili u sudijskoj nadoknadi, kada je Žeravica snažno i precizno šutirao sa 30 metara, a golman Bušma nije mogao da spreči pogodak.

OFK Beograd je bio u bolji u drugom poluvremenu, iako je imao igrača manje.

U 54. minutu Saša Marković je, neometan, šutirao sa 12 metara ali je lopta otišla daleko od gola. U nastavku utakmice Nikola Simić je propustio dve izgledne prilike, a u 90. minutu golman Bušma zaustavio je udarac glavom Nenada Injca.

Ekipa iz Belorusije do nove prednosti došla je u prvom minutu sudijske nadoknade utakmice, kada je Šaranov odbranio šut Denisa Karolika, a odbijenu loptu sa 15 metara u gol poslao Brusnikin.

Nadu za revanš "romantičarima" je ulio igrač Torpeda Koncevoj koji je glavom savladao golmana svoje ekipe posle centaršuta Veseljka Trivunovića iz slobodnog udarca u drugom minutu nadoknade vremena.

Torpedo će tako imati blagu prednost u revanšu koji se 22. jula igra u Borisovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve