Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.07.2010.

18:46

Milovanović ponovo u Zvezdi

Kao što je B92 najavio pre više od nedelju dana, Dejan Milovanović igraće u narednih godinu dana za Crvenu zvezdu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši kapiten našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba na 'Marakanu' dolazi na jednogodišnju pozajmicu iz francuskog Lansa.

Milovanović je u četvrtak doputovao iz Pariza u Beograd i odmah nakon potpisivanja ugovora otišao je put Slovenije gde će se staviti na raspolaganje šefu struke Ratku Dostaniću.

“Nisam razmišljao ni tren kad sam dobio ponudu voljenog kluba za povratak. Mislim da je to pravi potez jer ću uz dobar rad i odličnu, Zvezdašku, atmosferu imati mogućnost da napredujem i igram u kontinuitetu godinu dana. To mi je sada najvažnije. Ujedno želim da klubu i ovom odličnom, mladom i sposobnom rukovodstvu moje Zvezde pomognem da se klub vrati tamo gde mu je mesto”, kaže Milovanović.

Dejan zaostaje za novim klupskim drugovima, ali kako sam kaže ne mnogo.

“Nisam odmarao. Pripreme Lansa su počele i radio sam sa njima. Dakle, spreman sam da se uključim u rad Ratka Dostanića i da odmah konkurišem za mesto u timu.”

Milovanović ističe i da ekipu poznaje odlično jer je gledao Zvezdu redovno poslednjih godinu dana.

“Sve igrače znam. Neke lično a neke sa TV-a. Pratio sam Zvezdine igre u Francuskoj i imamo mlad, brz i kvalitetan tim. Na meni, Đoletu, Koromanu, Tošiću je da vodimo mlađe saigrače do uspeha”, kaže Milovanović.

Crvena zvezda će u petak 16. jula saznati rivala za predstojeće kvalifikacione mečeve za Ligu Evrope.

“Evropa je bitna, ali bitna je i domaća titula. Ipak, o tome ćemo kad zvanično počne sezona i kad dobijemo rivala. Sada je najvažnije da se uigramo i da nemamo povrede”, kaže Milovanović.

Dejan Milovanović je do sada odigrao 209 zvaničnih utakmica u crveno-belom dresu, tom prilikom postigao je 24 gola i osvojio sedam trofeja - čak tri „duple krune" (2004, 2006. i 2007. godine) kao i Kup 2002.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve