Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.07.2010.

08:57

Bilbija: "Ovo je moja sezona"

Nemanja Bilbija u januaru je došao je Vojvodinu i tokom priprema za prolećni deo sezone postigao pet golova. Međutim, u JSL samo jednom je bio strelac.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dvadesetogodišnji napadač stigao je iz banjalučkog Borca i najavio sjajne igre u srpskoj ligi, ali još uvek nije pokazao pun potencijal.

"Povreda me je omela, ali zato je sledeća sezona moja“, rekao je za „Sport“ Bilbija koji je veći deo prolećnog prvenstva propustio zbog problema sa ligamentima skočnog zgloba.

Bilbija ističe da mu je pauza između šampionata dobro došla i da lako podnosi pripreme za novu sezonu.

“Super treniramo. Pripreme jesu teške, aki sve podnosimo. Radim maksimalno dobro i borim se za mesto u timu”.

Za razliku od priprema tokom januara, Bilbija je ovog leta na tri prijateljske utkmiceuspeo samo prečku da pogodi.

“Sve će doći na svoje. Zimus sam davao golove kao najistureniji igrač, i ta pozicija mi najviše odgovara. Čim sam malo dalje od gola, pogotovo sa strane, kao da ne dolazim do izražaja. Trener odlučuje, a na meni je da radim i da najavim da je predstojeća sezona moja. Da ne razmišljam drugačije, ne bih ni igrao fudbal”, zaključio je Bilbija.

Fudbaleri Vojvodine u sredu odlaze na Taru gde će raditi dve nedelje, a pre toga će odigrati meč sa Radničkim iz Sombora u FC "Vujadin Boškov".

Trener "lala" Zoran Milinković zadovoljan je urađenim u protekle dve nedelje.

"U potpunosti smo ispunili sve što je bilo predviđeno. To je dobra osnova za ono što nas očekuje na Tari gde ćemo odigrati i tri ili četiri utakmice".

Novosađani su do sada igrali četiri meča, remizirali su sa Borcem iz Banja Luke (0:0), a pobedili Solunac (1:0, Brana Ilić) i Hajduk iz Kule (2:0, Merebašvili, Katai). Šansu je dobilo oko 30 fudbalera.

"Dobro urađen prelazni rok omogućio je da podignemo ukupan kvalitet ekipe i stvorimo jaku konkurenciju za svaku poziciju. Nismo primili ni jedan gol, a meni to više znači od velikog broja šansi koje smo stvorili. POtrebno je da dobro uigramo igrače u zadnjoj liniji jer ima dosta novajlija. Efikasnost ćemo dovesti u red kroz rad, kada dođe svežina", rekao je Milinković.

Vojvodina će na Tari igrati protiv Mladosti iz Lučana (17. jul), Radnika iz Bijeljine (21. jul) i OFK Bara (24. jula). Poslednji meč odigraće 28. jula, a protivnik još nije poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve