Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.07.2010.

19:52

Jol: "Vreme da se Sulejmani dokaže"

Trener Ajaksa Marton Jol uveren je da srpski napadač Miralem Sulejmani ima dovoljno talenta da uspe u ekipi iz Amsterdama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ipak, Jol ističe da je vreme da se mladi napadač dokaže u dresu "kopljanika".

"Svaki fudbaler prolazi kroz težak periodu u jednoj tački svoje karijere. I ja sam sličan period. To su momenti kada morate da pokažete od čega ste i nastavite da se borite za vrh", rekao je Jol.

Sulajmani je u Ajaks došao u leto 2008. iz Herenvena za rekordnih 17 miliona evra kao najbolji mladi igrač lige. Međutim, tokom dve sezone u Amsterdamu više vremena provodio je na klupi nego u prvom timu.

"Jasno je da je Miralem veoma talentovan fudbaler pun potencijala. Ipak, došlo je vreme da se istakne i dokaže da vredi. On ima ono što je potrebno da postane veoma dobar igrač", istakao je Jol.

"Morate poznavati Miralema da bi ga mogli razumeti. Ako ga ne znate, lako mi mogli da kažete da nije srećan. On čak nije ni proslavio gol protiv Juventusa prošle sezone".

Ajaks je u petak pobedio egipatski Al Ahli u prijateljskom meču sa1:0, a jedini gol postigao je upravo Miralem Sulejmani. Martin Jol bio je zadovoljan njegovom predstavom, kao i ostalim mladim igračima amsterdamske ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve