Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.07.2010.

11:50

FK Takovo tužio Vladu Srbije

Fudbalski klub Takovo podneo je tužbu sa privremenom merom i pokrenuo spor pred Upravnim sudom u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Povod za tužbu je rešenje Vlade Srbije o prenosu njihovog zemljišta za izgradnju novog stadiona.

Klub je predsedniku opštine i Opštinskom veću u Gornjem Milanovcu uputio i zahtev da ne sprovodi "nezakonito rešenje Vlade, jer bi se gradio stadion fudbalskog kluba Metalac i to na samo samo nekoliko metara od postojećeg gradskog".

Posebno se ističe da FK Takovo sledeće godine slavi 100. godina postojanja i "to je šansa da se uz pomoć UEFA izgradi stadion na kome bi se takmičila oba kluba kako je urađeno u Užicu", i kao što je slučaj u Italiji, gde u Milanu na istom stadionu igraju i Inter iMilan.

Predsednik opštine Dražimir Marušić rekao je danas na sednici Veća da je u pitanju "akt Vlade i svako nesprovođenje povlači odgovornost", tako da mu "ne pada na pamet da drugačije radi, već će poštovati i druge odluke i zakonska rešenja".

Marušić je pozvao predstavnike dva kluba da se dogovore i nađu zajednička rešenja i prevaziđu sve nesporazume, koji će doprineti ukupnom razvoju sporta u Gornjem Milanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve