Nova vest
Fudbal

Subota, 10.07.2010.

09:52

Stečaj preti kulskom Hajduku?

U klub iz Kule ušao stečajni upravnik, klub u stečajnom postupku, novi problemi za Zajednicu prvoligaša...

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zajednica Super lige sastavila je u četvrtak plan takmičenja za narednu sezonu, ali će po svemu sudeći morati da ga menja... Kako prenosi "Sportski žurnal" samo mesec dana pre početka nove sezone, kulski Hajduk ima ogromnih problema sa finansijama, pa je moguće da će takmičenje početi drugi klub.

Hajduk je trenutno u stečajnom postupku, klub vodi stečajni upravnik, što donosi nove "glavobolje" vodećim ljudima srpskog fudbala.

U zemljama gde su propisi jasni, ulazak stečajnog upravnika znače i selidbu u treći rang takmičenja, ali u srpskom fudbalu i pravilima ne postoji termin "stečaj kluba"?.

Ostaje da se vidi narednih dana kako će se rešiti problem Hajduka, koji je tokom prošle sezone imao mnogo muka i sa svojim stadionom i travom na istom.

Podsetimo, prvi čovek Napretka Dragiša Binić najavio je svojevremeno želju da njegov klub ostane u "eliti" jer je bio treći po gledanosti, a ima i finansijskih sredstava da se takmiči...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve