Nova vest
Fudbal

Petak, 09.07.2010.

23:47

Fudbalski klub Roma na prodaju

Vlasnici Rome staviće taj fudbalski klub na prodaju pošto su postigli dogovor sa najvećim finansijerom bankom Unikredit za ispaltu duga od 325 miliona evra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle poslednje runde pregovora u četvrtak porodica Sensi je pristala da svoje akcije u klubu uloži u novu kompaniju za koju će Unikredit potražiti kupca.

„Svi želimo da nađemo najbolju cenu za naše vlasništvo, uključujući Roma, koja nam je od posebnog interesa“, rekao je Paolo Fjorentino, koji je izdejstvovao dogovor u ime Unikredit banke.

Roma je jedan od najprestižnijih evropskih klubova. U istoriji je tri puta bio šampion Serije A, a u najskorije vreme je bio i vicešampion UEFA kupa i redovno privlači više od 70.000 gledalaca na Olimpijski stadion.

Zanimljivo je da je izvršni direktor banke Alesandro Produmo veliki navijač Intera, Rominog najvećeg rivala u borbi za titulu u poslednjoj sezoni.

Po poslednjem dogovoru porodica Sensi će imati vlasništvo nad 51 odsto nove kompanije koja će se zvati Nevko Roma, a Unikredit preostali 49. Dok se ne nađu novi vlasnici kluba Rosela Sensi će ostati na čelu kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve