Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.07.2010.

02:02

Ozvaničena fuzija Slobode i Sevojna

Fudbalski klubovi Sevojno Point, odnedavno superligaš, i Sloboda koja se takmičila u Srpskoj ligi, od srede su jedan klub pod nazivom FK Sloboda Point Sevojno.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To su, u prisustvu selektora fudbalske repezentacije Srbije Radomira Antića i gradonačelnika Užica Jovana Markovića, odlučili članovi zajedničke skupštine oba kluba, koje je održana u Gradskoj kući. Novi klub, pod tim nazivom, od polovine avgusta počeće takmičenje u Jelen Superligi.

Za predsednika Upravnog odbora izabran je Dragan Subotić, direktor Valjaonice bakra, koji je pre toga istu dužnost obavljao u FK Sevojno, dok će Zoran Drakulić, vlasnik Ist Pointa i većinski vlasnik te fabrike, predsedavati Skupštinom.

"Znam da postoje protivnici fuzije, ali ujedinjenjem dva kluba svi su na dobitku. Od jednog zrna napravićemo veliku fudbalsku pogaču. Zadatak uprave biće da obezbedi minimum 800.000 evra za funkcionisanje kluba,“ saopštio je Subotić, poručivši da u spajanju dva kluba nema gubitnika.

Obećavši da će se Slobioda Point Sevojno boriti za vrh tabele Super lige, Zoran Drakulić je najavio i finansijsku podršku klubu.

"Ovo je istorijski trenutak za oba kluba. Ovaj region zaslužuje jakog i stabilnog prvoligaša i mislim da imamo finansijske i svake druge snage za takav projekat," poručio je Drakulić.

Novi užički superligaš može da računa i na finansijsku podršku lokalne privrede, jer su članovi Upravnog odbora postali vlasnici ili direktori nekoliko najznačajnijih preduzeća. Novi klub igraće utakmice na gradskom stadionu '24. septembar', koji je do sada koristila Sloboda a da bi on ispunio standarde takmičenja u tom rangu, uslediće adaptacija.

Do početka prvenstva zapadne tribine biće rekonstruisane, na istočnim delu biće postavljena nova sedišta, a južni deo poslužiće za goste. Podmladak kluba igraće na postojećem stadionu u Sevojnu, gde će, kako je najavljeno, biti osnovana regionalna škola fudbala.

Postignut je i dogovor o grbu novog kluba u čijem je središtu užički Stari grad, kao simbol Slobode, ali i dva jarca, što je bilo obeležje Sevojna, dok će dresovi, uz crvenu i crnu boju Slobode imati i belu po kojoj su bili prepoznatljivi fudbaleri Sevojna.

"Ovo je istorijski trenutak za užički fudbal. Prepoznali ste snagu fudbala, a ja vidim snagu u vama i ne sumnjam u Užičane. Uvek sam bio Užičanin i uvek ponosan na to," rekao je Radomir Antić, koji je novom superligašu poklonio sportsku opremu vrednu 10.000 evra, a kao uzdarje Dragan Subotić mu je uručio veliku sliku starog Užica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d