Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.06.2010.

23:16

LŠ: Rudar ubedljiv na premijeri

Crnogorski šampion Rudar iz Pljevalja pobedio je Tre Fjori u San Marinu 3:0 (2:0) u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nermin Useni i Nedeljko Vlahović postigli su dva gola u poslednjih deset minuta prvog poluvremena, a ubedljivu pobedu na gostovanju doneo je Ivica Jovanović u završnici meča.

Ekipa Nebojše Vignjevića dočekaće tim iz San Marina 7. jula u Podgorici.

Iako je kapiten Rudara Predrag Ranđelović uoči meča istakao da bi i remi bio dovoljan da njegov tim izbori plasman u sledeću rundu, njegov tim je već u 31. minutu nadigrao odbranu domaćina. Useni je odlično reagovao na centaršut Danila Tomića i potigao istorijski gol za tim iz Pljevalja.

Nekoliko minuta pre poluvremena Vlahović je glavom povećao na 2:0, a u petom minutu sudijske nadoknade rezervista Jovanović je potvrdio pobedu.

“Znali smo da igramo sa timom koji je superiorniji od nas, ali smo nesrećno primili dva gola u prvom poluvremenu iako im nismo dozvolili mnogo šansi”, rekao je posle poraza trener Tre Fjoria Floriano Sprindio.

Bolji iz ovog dvomeča igraće u drugom kolu kvalifikacija protiv buragskog Liteksa iz Loveča.

U utorak je trebalo da bude odigrana prva utakmica kvalifiikacija za LŠ ali je meč između Santa Kolome i Birkirkare u Andori sprečilo loše stanje terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve