Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.06.2010.

22:28

JSL: Licence u vazduhu

JSL startuje 14. avgusta, većina od 16 klubova počela je pripreme, ali nagomilani problemi, uglavnom finansijski, prete da nateraju neke od njih na odustajanje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Komesar za takmičenje Branislav Delić i komisija lige obišli su sve stadione na kojima će se naredne sezone igrati šampionat.

“Infrastruktura je i dalje veliki problem, ali sve ekipe uz određene prepravke ispuniće ovaj uslov. Međutim, jedan broj klubova koji teško da će ispuniti one druge uslove, a oni su finansijske, pravne i druge prirode, za dobijanje licence”.

Borba predsednika Napretka Dragiše Binića da kruševački klub administrativno vrati u elitu, iako je ispao u Prvu ligu, možda je sa sportskog aspekta nemoralna, ali je logična ukoliko on ispunjava sve uslove za takmičenje, a neki iz Superlige ne.

Određeni klubovi zbog raznoraznih dugovanja, od poreza do plata igračima, nisu od revizorskih kuća dobili potpis za poslovanje, tako da neće moći da ispune finansijske zahteve.

Komisija za licenciranje, kojom predsedava Nenad Santrač, treba da odluči da li će da izda ili ne izda licencu za narednu sezonu. Pošto su neki klubovi odbijeni na prvostepenoj komisiji FSS, a s obzirom na to da su postupci još u toku, Santrač nije želeo da komentariše koji su to klubovi. Kako saznaju “Večernje novosti”, problema imaju Hajduk iz Kule, Čukarički Stankom i Javor Habitfarm.

Ukoliko neki od klubova koji su rezultatski izborili status superligaša ne budu dobili licencu za takmičenje, Izvršni odbor FS Srbije odlučiće ko će moći da ih zameni.

Novi superligaši Inđija i Sevojno uglavnom ispunjavaju sve uslove za dobijanje licence.

“Stadion Inđije je u redu, imali smo zamerku na jednu montažnu tribinu i ona je odmah uklonjena, pa je u izgradnji nova, betonska. Inđija će igrati na svom stadionu, a pošto su se Sevojno i Sloboda fuzionisali, njihova želja je da izgrade novi stadion u Užicu. Ukoliko ga ne završe do avgusta, već je pronađen alternativni stadion u Lučanima koji odgovara standardima”, objašnjava Delić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve