Nova vest
Fudbal

Subota, 26.06.2010.

22:52

Zvezda izgubila, Vešović strelac

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od šampiona Slovenije Kopra sa 2:1, u prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za Slovence postigli su Bubonja u 29. minutu iz penala i Pavlin u 68. minutu, dok je jedini strelac za osvajača Kupa Srbije u prošloj sezoni bio novajlija Marko Vešović u 55. minutu.

I pored poraza trener beogradskog kluba Ratko Dostanić može da bude zadovoljan igrom svojih izabranika, s obzirom da je tek prva faza priprema za novu sezonu.

Dostanić nije u ovoj utakmici mogao da računa na povređene Pavla Ninkova, Kadua i Isaha, a priliku su dobili i ‘klinci’ Stojković i Spajić.

Zvezda je, posebno u prvom poluvremenu, propustila nekoliko velikih prilika za gol, pa je kažnjena u 29. minutu kada je posle obostranog povlačenja Bubonje i Đorđevića sudija pokazao na penal koji je Bubonja pretvorio u vođstvo.

Tokom drugog poluvremena Dostanić je zamenio svih 11 fudbalera, a u 55. minutu odličnu kontru Mugoše, Trifunovića i Perovića golom je završio Vešović. Pet minuta nakon toga sudija je propustio da dosudi jedanaesterac za Zvezdu nakon igranja rukom jednog defanzivca Kopra, a konačnih 2:1 postavio je iskusni Pavlin odličnim udarcem u 68. minutu sa oko 20 metara.

Meč je odigran pred oko 300 gledalaca na terenu hotela "Arena", a među prisutnima bilo je i oko 30 pristalica Crvene zvezde iz Slovenije, kao i bivši as srpskog kluba Vladimir Jugović.

Sledeću utakmicu Zvezda igra u subotu 3. jula protiv Domžala.

Crvena zvezda: Stamenković, Mikić, Vilotić, Đorđević, Ignjatijević, Bogdanović, Savio, Jeremić, Lazović, Jevtić, Subašić. Igrali su još: Bajković, Savić, Mugoša, Nikolić, Vešović, Perović, Trifunović, Reljić, Binić, Spajić, Stojković.

Kopar: Hasić, Marić, Handanagić, Kovačević, pavlin, Marčeta, Karić, Sesar, Strulža, Brulc, Bobonja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve