Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.06.2010.

13:20

Petković počasni konzul u Brazilu

Srpski fudbaler Dejan Petković postaće jedan od počasnih konzula u Brazilu, najavio je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Izvor: jt

Autor: jt

Default images

Šef srpske diplomatije rekao je to u Beogradu, posle sastanka sa svojim brazilskim kolegom Selsom Amorimom.

„Imamo mnogo ljudi koji žele da pomognu u saradnji naših zemalja i koji su u Brazilu. Jedan od njih je naš čuveni fudbaler Petković, neko kome je ministarstvo spoljnih poslova dodelilo orden za posebne zasluge i na tome smo mi veoma zahvalni“, rekao je Jeremić.

Petković će biti u budućnosti jedan od počasnih konzula u Brazilu“, rekao je Jeremić.

Dejan Rambo Petković jedan je od najpopularnijih i najcenjenijih fudbalera u Brazilu.

Karijeru je počeo u niškom Radničkom, onda je prešao u Crvenu zvezdu, posle koje je otišao u Real Madrid. Nakon Španije, otišao je u Brazil i tamo postao jedna od fudbalskih ikona. Mediji i navijači vodili su svojevremeno kampanju da Petković zaigra za reprezentaciju Brazila.

Šef brazilske diplomatije Amorim rekao je da su potpisani važni sporazumi, koji će olakšati putovanja u Brazil i koji se odnose na svakodnevni život svih graĐana.

Nadam se da će sporazumi biti podsticaj za graĐane Srbije da otputuju na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. i na Olimpijske igre 2016. godine u Brazilu“, rekao je Amorim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve