Nova vest
Fudbal

Petak, 11.06.2010.

18:53

Nađ: "Dolasci zavise od odlazaka"

Za tri dana fudbaleri Partizana počeće pripreme za novu sezonu, a pre svega za kvalifikacije Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Trener Stanojević, koordinator za fudbalska pitanja Albert Nađ i generalni sekretar Darko Grubor izneli su medijima plan priprema ali i prelaznog roka u kojem se očekuju najavljivane velike promene.

Prvo što je istaknuto od sve trojice sagovornika - najveći hendikep po Partizan u ovom trenutku je činjenica da tim počinje sa pripremama 14. juna, a prelazni rok počinje tek 21. juna.

Shodno tome, trener Stanojević neće biti u mogućnosti da već od prvog dana ima jasnu situaciju na koga može da računa od igračkog kadra.

Albert Nađ je istakao da se ovih dana vodi dosta razgovora u oba smera (odlasci i dolasci), ali da još uvek ništa nije konkretizovano, osim činjenice da će sa pozajmice da se vrate igrači koji imaju važeće ugovore sa Partizanom (Bogunović, Miljković, Živković, Stevanović, Brković, Marčeta).

"Nećemo da gomilamo igrače. Šta nam vredi da dovedemo nekoga ako ne prodamo Dijaru. Vraća se i Bogun (Bogunović), imamo Klea, Vašingtona, Branu Ilića, malog Šćepovića".

Da li će svi oni ostati u konkurenciji za tim ili će neki od njih ponovo na pozajmicu, biće odlučeno čim počnu pripreme. Činjenica, o kojoj se posebno vodi računa, je da se neće dozvoliti gomilanje igrača, već da će se voditi računa da bude formiran tim u kome će za svako mesto biti po najmanje dve alternacije.

Kapiten Mladen Krstajić, i dalje će biti lider tima.

"Krle ima ugovor do juna sledeće godine i nije nam rekao da planira nešto drugo. On je mnogo bitan za ovu ekipu, za koncepciju rada prvog tima", rekao je Nađ.

Novinare je naviše interesovalo kakva je situacija sa razgovorima oko odlaska Petrovića i Diare, a dobili su odgovor da su pregovori za oba igrača poodmakli i da postoji nekoliko zainteresovanih klubova. Sve ostalo je poslovna tajna.

"Dijara je izrazio želju da promeni sredinu. Posle tri godine verovatno je došlo do zasićenja i želje da negde drugo pokaže kvaklit. Nećemo mu praviti probleme, ali uz adekvatno obeštećenje", rekao je Nađ.

Pregovori oko Petrovića su u toku. Dobili smo ponude i to je sve što možemo da kažemo. Možda će posle nedelje (utakmice Srbije protiv Gane) biti još ponuda", našalio se Grubor.

Konkretno:

- Moreira dolazi na početak priprema i to jedino izvesno oko njega za sada;

- još uvek se vode pregovori oko pozajmice Stevanovića iz Sošoa, rasplet u narednim danima;

- Madubanija u subotu stiže u Beograd i biće na pripremama, a da li će potpisati ugovr biće odlučeno takođe vrlo brzo;

- uslov za pregovore sa Duškom Tošićem je da li Lomić ostaje ili odlazi;

- pripremama se priključuju igrači iz omladinske škole: Šćepović, Ostojić, Nastasić, Aškovski, Popara, Miljković i Brašanac

Trener "crno-belih" Stanojević je izneo svoj stav oko priprema i pojačanja, rekavši da on ima sasvim jasan stav oko toga kako i na koji način će Partizan ubuduće igrati, koji igrači su mu potrebni, a koji ne, kao i to da će insistirati na tome da za sve igrače koji budu otišli iz kluba, moraju da se obezbede odgovarajuće alternative.

Takođe je dodao da stručni štab ima jasan plan strategije stručnog rada u narednom periodu i da mu je klub u tome izašao potpuno u susret. Radi se nekim inovacijama, kako tehnološkim, tako i u pogledu kooptiranja novih stručnih kadrova, koji će biti uključeni u nešto potpuno novo na našim prostorima. U tu strategiju biće uključena i omladinska škola Partizana sa svim svojim igračkim i stručnim potencijalom.

O čemu se radi, javnost će saznati već tokom sledeće nedelje, kada počnu pripreme šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve