Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.06.2010.

15:42

Tadić: "Groningen potez karijere"

Novi fudbaler Groningena Dušan Tadić smatra da je prelazak u Holandiju najbolji potez u dosadašnjoj karijeri.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Tadić u ponedeljak putuje u Holandiju gde će već u utorak biti zvanično predstavljen kao novi igrač Groningena.

Sada već bivši fudbaler Vojvodine u petak je potpisao trogodišnji ugovor sa holandskim klubom. Mladi 21-godišnji fudbaler se nakon promocije vraća u Novi Sad kako bi se pozdravio sa prijateljima, a odmah nakon toga putuje u Budvu na sedmodnevni odmor.

„Malo je zgusnut program, ali uspeću sve da postignem. Pripreme u Groningenu počinju 28. juna i do tada želim da se odmorim na moru i provedem vreme sa prijateljima. U utorak je zakazana promocija u Groningenu i kada to prođe, praktično ću imati dve nedelje ’praznog hoda’“, rekao je Tadić.

Tadić posle osam godina menja sredinu što sigurno nije lako mladom fudbaleru.

„Nije lako napustiti Vojvodinu, moj klub, ali moram da kažem da je sa druge strane dobar osećaj pošto prelazim u jednako dobru sredinu. Video sam da u Groningenu takođe imaju odlične uslove za život i rad, prostore za treninge, dobru organizaciju i igru bez pritisaka“, dodao je Tadić.

Levo krilo mlade reprezentacije imalo je ponude i iz Španije, Rusije Italije. Međutim on se opredelio za Holandiju i Groningen, klub gde je svoju karijeru počeo i sajajni Arjen Roben.

„Nisam pogrešio, već smatram da sam, u dogovoru sa svojim menadžerom Zoranom Pavlovićem, doneo dobru odluku i drago mi je da se sve to završilo. Sada sam mirniji, zadovoljan sam uslovima i na meni je da nastavim sa dobrim i još boljim igrama, jer je nova sredina i novi izazov, a čini mi se da mi je upravo to bilo potrebno“, smatra Dušan Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve