Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.06.2010.

22:11

BASK stigao do Prve lige Srbije

Beogradski BASK novi je član Prve lige Srbije. U poslednjem kolu Srpske lige Beograd pobedili su i BASK i obrenovački Radnički.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tako su napuštanje terena Obrenovčana u pretposlednjem kolu na meču sa Palilucem i službeni rezultat ostavili Obrenovčane u srpskoligaškom društvu. BASK je u poslednjem kolu, očekivano, bio bolji od Sinđelića (2:0) a Obrenovčani su tri boda identičnim rezultatom osvojili na gostovanju Beogradu na Karaburmi.

Tokom prethodne nedelje Obrenovčani su optužili BASK da je nameštao utakmice i Fudbalski savez Beograda da je to nemo posmatrao.

Klub sa Careve ćuprije, BASK, plasmanom u savezni rang takmičenja može da računa na finansijsku pomoć FIFA namenjenu klubovima 'stogodišnjacima' koji se nalaze u prve dve lige svojih zemalja.

'Crno-beli' su do promocije u Prvu ligu stigli posle neobične serije u drugom delu sezone. Posle 20 kola bili su na petom mestu sa skorom 7-7-6 i 14 bodova zaostatka za tada vodećom Šumadijom iz Jagnjila i 12 manje od Obrenovčana koji su bili drugi. Posle 28 bodova iz 20 kola BASK je 'vezao' deset pobeda i 'preskočio rivale.

BASK je osnovan 1903. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve