Nova vest
Fudbal

Petak, 04.06.2010.

13:16

15 najboljih strelaca u istoriji SP

Do početka Svetskog Prvenstva ostalo je nedelju dana, pa je pravi momenat da se podsetimo ko su najbolji strelci u istoriji Mundijala.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Na listi se nalaze čak četiri Nemca, slede Brazilci sa trojicom, dok još osam zemalja ima po jednog predstavnika među najboljim strelcima.

Na spisku se nalaze samo dva aktivna fudbalera, od kojih će jedan igrati i u Južnoj Africi. Kod fudbalera sa istim brojem golova, prednost na listi imao je onaj ko je te golove postigao na manje utakmica.

15) Vava (Brazil) – 9 golova (1958, 1962)

Pokojni centarfor Brazila bio je u sastavu ekipa koje su Svetska Prvenstva osvajale 1958. i 1962. godine. Postigao je ukupno devet golova na deset mečeva. Vava je bio dvostruki strelac u finalu 1958. godine protiv Švedske, dok je četiri godine kasnije postigao gol protiv bivše Čehoslovačke, takođe u finalu. Brazilac je tako postao prvi igrač koji je davao golove na dva različita finala Svetskog Prvenstva.

Ostatak liste možete da vidite na našem specijalu "JAR 2010".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve