Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.06.2010.

14:46

Crnogorski biser spreman za Zvezdu

Jedan od najperspektivnijih crnogorskih fudbalera Marko Vešović prelazi iz Budućnosti u Crvenu zvezdu sa kojom ima potpisan predugovor.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

"Prezadovoljan sam i presrećan. Poznato je da su svi crnogorski fudbaleri koji su zaigrali u Zvezdi napravili vrhunske karijere, da im je to bila odskočna daska za evropske klubove. Nadam se da ću i ja krenuti tim putem", rekao je 18-godišnji napadač, koji je za najperspektivnijeg fudbalera Crne Gore izabran 2008. i 2009. godine.

Posle priprema u Antaliji u februaru, Vešovića više nije bilo u sastavu Budućnosti, jer je smatrao da će u crveno-belom dresu imati bolju priliku za napredak, pa nije produžio ugovor sa Podgoričanima.

"Budućnost mi je matični klub, gde sam porastao i načinio prve fudbalske korake. Krivo mi je što se sve to izdešavalo, ali to je fudbal, to je profesionalizam, jednostavno ne prevladavaju emocije nego želja za daljim napretkom, za bržim fudbalskim razvojem. Budućnost ću uvek nositi u srcu i “varvare”, najbolje navijače", kaže Vešović.

Koliko je ozbiljno shvatio priliku da se pokaže u Crvenoj zvezdi, dovoljno govori i to što se Marko danima priprema sa profesorom Vladimirom Krunićem, tako da 14. juna na prozivku u beogradski klub stiže spreman.

"Svestan sam da je tamo profesionalizam na većem nivou, da je konkurencija izuzetna. Znam da moram da menjam navike, da se privikavam na taj “suvi” profesionalizam, pa sam protekli mesec svakodnevno pakleno radio sa Vladom Krunićem, kojem se posebno zahvaljujem na uloženom trudu. Biću potpuno spreman, kao da ću odmah da igram prvenstvo a ne da idem na pripreme. Na pripremama ću dodatno podići nivo forme, tako da nemam čega da se plašim. Nadam se da ću se nametnuti na pravi način", rekao je Vešović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve