Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.05.2010.

15:25

Pantelić: "Ne treba očajavati"

Reprezentativac Srbije Marko Pantelić rekao je da ne treba očajavati zbog poraza od Novog Zelanda već izvući pouke.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

„Svaki poraz teško pada, ali ne treba očajavati. Bolje je da izgubimo sada. Rekao bih da je ovaj poraz došao u pravo vreme. Stvorila se velika tenzija sa pričom kako smo favoriti na celom Mundijalu. Priča se da sigurno idemo u završnciu, a ja sam već govorio da je prvi cilj da prođemo takmičenje po grupama“, rekao je Pantelić.

Naš nacionalni tim poražen je u prvom pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi minimalnim rezultatom, a već naredna provera je u sredu sa Poljskom. Napadač „orlova" ističe da je u duelu sa Novozelanđanima nedostajalo svežine.

„Ova utakmica nije merodavna da pokaže gde se trenutno nalazimo. Protivnik je igrao kao da je već stigao na prvenstvo, dok je nama nedostajala jačina u duelima. Igrali su zatvoreno, dva puta šutnuli ka našem golu i realizovali jednu šansu. Slično taktiku na Mundijalu će primenjivati i Australija i Gana. Videli smo u subotu šta treba da ispravimo, a imamo još dve nedelje do prve utakmice sa Ganom. To je sasvim dovoljno vremena da se naviknemo i na drugačiju klimu, hranu, uslove u Africi“, kaže Pantelić.


Iskusni reprezentativac na kraju poručuje da nacija nema razloga za nervozu.

„Imamo veliki potencijal, ali i ako se ne budemo plasirali u samu završnicu neće to biti veliki peh. Niko ne želi dobar rezultat više od nas fudbalera. Puno smo se odricali da bismo napravili uspeh. Narod u Srbiji mora da bude svestan toga“, poručio je Pantelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve