Nova vest
Fudbal

Subota, 29.05.2010.

23:48

Split u prvoj ligi posle pola veka

Fudbaleri Splita izborili su plasman u Prvu ligu posle 50 godina igranja u nižim rangovima hrvatskog fudbala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Splićani su u poslednjem kolu izgubili od Mosora 2:1 pred više od 4000 navijača koji su bez obzira na to proslavili plasman u Prvu HNL.

"Crveni" su osvojili prvo mesto u Drugoj ligi sa devet poena više od Pomorca, pa će klub koji je osnovan pre 98 godina sledeće sezone igrati gradski derbi protiv Hajduka.

Pre početka utakmice stadionom su prošetale mlađe kategorije kluba, a u vazduh je pušteno i 98 balona kao simbol 98 godina RNK Split.

"Split je pravi primer drugima kako treba raditi. Mislim da će biti pravo osveženje za hrvatski fudbal", izjavio je generalni sekretar Hrvatskog saveza Zorislav Srebrić koji je takođe prisustvovao proslavi.

Srebrić je dodao i kako bi najbolje bilo da RNK Split i sledeće sezone svoje utakmice igra na svom stadionu, "Parku mladeži", a ne na Poljudu, kako je bilo najavljeno.

Posle utakmice kapiten tima Ante Žužul i predsednik kluba Slaven Žužul podigli su pehar namenjen prvaku Druge HNL, a euforične saigrače polevali su šampanjcem.

Otvoreni crveni gradski autobus poveo je ce tim i upravu kluba u vožnju ulicama grada na kojima su ih pozdravljali navijači i ostali sugrađani. Konačno slavlje zakazano je na koncertu Miše Kovača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve