Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.05.2010.

08:21

Zvezda pobednik turnira u Čikagu

Fudbaleri Crvene zvezde pobednici su turnira u Čikagu, pošto su posle boljeg izvođenja penala u finalu savladali PSŽ sa 7:6.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Posle regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1, a junak u penal-seriji bio je golman ’crveno-belih’ Saša Stamenković, koji je odbranio udarac Žan-Udeu Morisu u sedmoj seriji.

Zvezda je povela golom Kadua Mendeša u 73. minutu, a PSŽ je penale izborio pogotkom Markosa Seare u prvom minutu nadoknade vremena.

Pariz-Sent Žermen imao je pet udaraca ka golu protivnika u prvom poluvremenu, dok su ’crveno-beli’ uputili jedan u gol Francuza.



Ipak, poluvreme je završeno bez golova, a Zvezda je igrala sa fudbalerom više nakon što je zbog grubog starta u 55. minutu isključen Zoumana Kamara.

Tri minuta kasnije šut Milana Jeremića Seara je blokirao stomakom na gol-liniji, ali ekipa Ratka Dostanića stigla je do vođstva u 73. minutu – golman Parižana Edel Apula nije najbolje reagovao, Kadu ga je predriblao i poslao loptu u praznu mrežu.

Dobar udarac pet minuta kasnije uputio je Mateja Kežman, ali je Stamenković bio siguran. Ipak, golman Zvezde je kapitulirao u samoj završnici meča, a strelac je bio Markos Seara.

U penal-seriji svi su bili precizni do sedme serije – tada je Stamenković odbranio šut Morisa, a Jeremić je dao gol za trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve