Nova vest
Fudbal

Petak, 21.05.2010.

19:16

Vilja i zvanično u Barseloni

Dosadašnji napadač Valensije David Vilja prošao je u petak lekarske preglede u Barseloni i potpisao sa katalonskim klubom četvorogodišnji ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U ugovoru postoji i klazula o produženju saradnje na petu godinu. Kako navode španski mediji, Barselona je za Vilju odredila obeštećenje od 200 miliona evra.

Reprezentativac Španije ove sezone postigao je 28 golova u 45 utakmica. Vilja je prvo pojačanje prvaka Španije u ovom prelaznom roku. Valensija je na ime obeštećenja dobila 40 miliona evra.

"Svako bi bio srećan da dođe u klub kao što je Barselona. Kao što svi kažu ovo je najbolji klub na svetu. Srećan sam i ponosan što sam ovde", rekao je Vilja.

Vilja je standardni član reprezentacije Španije, prvaka Evrope, a na 166 ligaških mečeva za Valensiju postigao je 107 golova.

"Uvek je teško postizati golova, ali kada imate fudbalere kao što su Ćavi, Mesi, Buskets, Keita ili Predo pored sebe, zna biti mnogo lakše".

Posle sastanka klupskog odbora Valensija u sredu ujutru, predsednik kluba Manuel Ljorente izjavio je da je prihvatio ponudu Barselone.

"Kao što svi znaju dogovor smo mogli postići i prošle godine, ali smo u tom trenutku smatrali da je bolje da sačuvamo tim i pokušamo da se plasiramo u Ligu šampiona. Taj cilj je ostvaren osvajanjem trećeg mesta u ligi, a Vilja je tome mnogo doprineo. Smatramo da je ovo dobra prodaja i ujedno neophodna zbog finansijske situacije u klubu", istakao je Ljorente.

Vilja je priznao da je tužan što naputšta Valensiju posle pet sezona.

"Napuštam mnogo prijatelja, ali znam da je to dobro za klub. U Valensiji sam se razvio i kao i grač i kao osoba. Klub sam uvek smatrao mojom kućom i niko ne treba da sumnja da će tako biti zauvek. Ponosan sam što sam nosio ovaj dres, dao mi je mnogo toga i uvek ću ga nositi u srcu".

Dolazak Vilje pojačao je spekulacije od budućnosti Tijerija Anrija i Zlatana Ibrahimovića u Barseloni.

Prema nekim informacijama Francuz je na korak od prelaska u američku profesionalnu ligu, a interesovanje iz MLS-a za 32-godišnjeg napadača potvrdio je i predsednik kluba Đoan Laporta. Isto je istakao i tehnički direktor Ćiki Begiristain.

"Imam razlog da mislim da on nije zadovoljan situacijom u kubu i da traži rešenje".

Sa druge strane, Laporta je istakao da je zadovoljan doprinosom Zlatana Ibrahimovića u njegovoj prvoj sezonu u kojoj je postigao 21 gol.

"Tri četvrtine sezone Ibra je bio spektakularan. On nije na prodaju. Samo želimo da imamo konkurentniji tim. Ali ukoliko neki igrač, ne samo Anri, kaže da nije zadovoljan mi smo spremni da razgovaramo", dodao je Begiristain.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve