Nova vest
Fudbal

Petak, 21.05.2010.

12:35

Radomir Antić objavio spisak za SP!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Antić saopštio je konačan spisak igrača koji će ići u Južnu Afriku, ostalo je samo da se odluči za trojicu golmana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored sigurnog Vladimira Stojkovića na spisku sa 24 imena ostali su i Brkić, Isailović i Đuričić, a selektor će naknadno odlučiti ko je 'višak'.

Sa prethodnog, preliminarnog spiska, 'otpali' su Jagoš Vuković, Slobodan Rajković, Nemanja Matić, Nemanja Tomić, Dejan Lekić i Miralem Sulejmani.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je spisak 24 kandidata za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

golmani: Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebje), Andjelko Đuričić (Leirija).

odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Lacio).

fudbaleri sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež).

napadači: Nikola Žigić (Valensija), Marko Pantelić (Ajaks), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrdja (Vojvodina).

Iskoristili smo na najbolji način vreme do početka priprema. Bavili smo se nama, ali i rivalima. Imamo dovoljno informacija o našim protivnicima i najvažnije je da nastavimo kontinuitet u radu”, izjavio je Antić.

Selektor nije želeo detaljnije da obrazlaže izbor šestorice fudbalera koji su otpali sa spiska već je istakao da ima puno poverenje u grupu fudbalera koju je odabrao.

Naši reprezentativci su u minuloj sezoni imali značajne uloge u svojim ekipama i s ponosom možemo da kažemo da su ostavili dubok trag u više nacionalnih prvenstava”, rekao je Antić i posebno apostrofirao Zorana Tošića, koji je doneo ispravnu odluku kada je iz Mančester Junajteda prešao u nemački Keln da bi obezbedio kontinuitet igara u jednoj od najjačih liga Evrope.

Antić je dodao da je vreme do početka priprema iskorišćeno na najbolji način, jer su sakupljene sve neophodne informacije o protivnicima u Južnoj Africi.

“Problem koji Nemačka ima sa povredama nekih standardnih reprezentativaca, pre svega Mihaela Balaka, neće se previše odraziti na njihovu igru. On više nedostaje kao kapiten i vođa, a uveren sam da će Joakim Lev pronaći pravo resenje na terenu”, rekao je Antić.

Pripreme reprezentacije Srbije počinju u ponedeljak, a već narednog dana ‘orlovi’ putuju u Austriju, gde se obaviti ceo trenažni proces.

U sklopu priprema naš tim će u Austriji odigrati utakmice protiv Novog Zelanda i Poljske, a poslednju proveru će imati u Beogradu protiv Kameruna 5. juna. Dva dana kanije kreće se za Južnu Afriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

408 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve