Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.05.2010.

11:04

Akcija FSS - "Igraj za Srbiju!"

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je akciju 'Igraj za Srbiju' koja bi trebalo da animira decu poreklom iz Srbije da igraju za selekcije svoje matice.

Izvor:

Autor:

Default images

Projektom "Igraj za Srbiju" otvaraju se vrata deci srpske dijaspore, bez obzira na kraj sveta u kojem žive. U objašnjenju se kaže da je "dovoljno da deca da imaju zakonsko pravo, volju i želju da igraju za Srbiju." "Sve ostalo, akcijom 'Budi i ti deo našeg tima - Igraj za Srbiju' biće olakšano i pojednostavljeno," navodi se na internet stranicama FSS.

Postavljen je formular koji zainteresovana deca ili njihovi roditelji popunjavaju i šalju fudbalskom savezu. Od tog trenutka nalaze se u bazi podataka koju će pratiti ljudi zaduženi za rad sa mlađim reprezentativnim selkcijama.

"Srbija je po površini mala zemlja da bi se u fudbalu orijentisala samo na resurse koji žive na njenoj teritoriji. Dugo smo pripremali ovu akciju kako bi na pravi način otvorili vrata srpskoj deci koja žive u dijaspori. Najpre registrovanjem, a potom i kontaktom sa kandidatima, pozivaćemo našu decu iz svih krajeva sveta na selektivne utakmice, letnje ili zimske škole fudbala i pripremati ih, u skladu sa njihovim igračkim kvalitetom, da jednog dana budu za nas ono što su u aktuelnoj, mondijalskoj postavi Orlova Zdravko Kuzmanović i Neven Subotić - standardni reprezentativci koji su iz dijaspore stigli do srpskog dresa," rekao je Dušan Savić na predstavljanju projekta 'Igraj za Srbiju'.

 
 

 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve