Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.05.2010.

21:19

Partizan šesticom proslavio titulu

Fudbaleri Partizana su u poslednjem 30. kolu Jelen Superlige Srbije deklasirali Mladi radnik rezultatom 6:0.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

’Crno-beli’ su tako na najbolji mogući način na svom stadionu , pred 10.000 navijača, proslavili osvajanje treće uzastopne titule prvaka, ukupno 22. u klupskoj istoriji.

Napadač Lamin Dijara je protiv Mladog radnika golovima u 19, 30. i 84. minutu postigao het-trik za Partizan, a strelci za novog-starog prvaka Srbije bili su i Saša Ilić u 27, Aleksandar Davidov 76. i Marko Lomić u 87. minutu.

Fudbaleri požarevačkog Mladog radnika su još ranije ispali iz Jelen Superlige, baš kao i kruševački Napredak, koji je u poslednjem kolu doživeo katastrofu u duelu sa novosadskom Vojvodinom (7:0). Partizan, koji je prvenstvenu trku završio bez poraza, sa 24 pobede i šest remija, će naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok Crvenu zvezdu, OFK Beograd i Spartak očekuje borba za plasman u Ligu Evrope.

'Crno-beli' su navijače nagradili besplatnim ulazom na stadion, ali su loši vremenski uslovi uticali da se na stadioniu Partizana okupi samo 10.000 pristalica Partizana.

Pre početka utakmice potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Djordjević uručio je pehar FSS kapitenu Mladenu Krstajiću, dok je Slobodan Srećković iz Apatinske pivare 'crno-belima' uručio trofej Zajednice superligaša. Medalje igračima i članovima stručnog štaba Partizana uručili su predsednik i generalni sekratar Zajednice superligaša Branimir Babarogić i Miodrag Janković.

Partizan je u duelu sa Požarevljanima poveo u 19. minutu, kada je Senegalac Dijara posle centaršuta Marka Lomića uspeo da stigne do lopte između dvojice igrača Mladog radnika i savlada golmana Mitra Pejovića. Saša Ilić je u 27. minutu povisio na 2:0, pošto se posle jedne duge lopte Branislava Jovanovića sjajnom fintom oslobodio Gorana Stokića i lako udvostručio prednost 'crno-belih'. Samo tri minuta kasnije Dijara je postigao svoj drugi gol na meču, a Ilić je ovoga puta bio asistent.

Do 76. minuta nije bilo promene rezultata, ali je tada Aleksandar Davidov fantastičnim udarcem sa 17 metara matirao nemoćnog golmana Pejovića. Lopta se prethodno odbila o prečku. Golgetersku seriju Partizana nastavio je veoma raspoloženi Dijara. Napadač je u 84. minutu prvo izbegao ofsajd zamku, a potom se i poigrao sa defanzivcem Mladog radnika Mijovićem , pre nego što je po treći put upisao u strelce. Dijari je to bio 14. gol u sezoni, a isto toliko je postigao i njegov saigrač Brazilac Kleo.

Konačan rezultat je u 86. minutu postavio Marko Lomić, koji je iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio donji desni ugao gola i potvrdio ubedljivu pobedu Partizana..

Utakmicu sa Mladim radnikom, koja je ujedno bila i proslava 22. titule prvaka, na stadionu u Humskoj gledali su i košarkaši i vaterpolisti Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve