Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.05.2010.

11:13

Antić saopštio preliminarni spisak

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je širi spisak od 30 kandidata za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Na konačnom spisku, koji Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) mora da bude dostavljen do 1. juna, naći će se 23 fudbalera. Pored standardnih prvotimaca, na spisku se našlo mesta i za Dragana Mrđu, Nemanju Matića, Nemanju Tomića, Jagoša Vukovića, Miralema Sulejmanija. Antić je u tim uvrstio jednog debitanta, golmana portugalske Leirije Anđelka Đuričića.

U reprezentaciji će najiskusniji sa 86 nastupa biti kapiten Dejan Stanković, dok će ekipu voditi i Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Miloš Krasić, Milan Jovanović, Marko Pantelić i Nikola Žigić, najbolji strelac ekipe sa 16 golova.

Pripreme za turnir počeće 24. maja u Kovilovu kraj Beograda, a već dan kansije "orlovi" će otputovati u Leogang, u blizini Salcburga.

Srbija će u Austriji odigrati dve prijateljske utakmice. U Klagenfurtu će 29. maja odmeriti snage sa Novim Zelandom. a 2. juna u Kufštajnu i sa Poljskom.

Kao poslednju proveru u okviru priprema za šampionat sveta, "orlovi" će 5. juna u Beogradu igrati sa reprezentacijom Kameruna, dok će u Južnoj Africi debitovati u meču sa Ganom u Pretoriji 13. juna.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebje), Anđelko Đuričić (Leirija).

Odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Jagoš Vuković (PSV Ajndhoven), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Lacio), Slobodan Rajković (Tvente)

Fudbaleri sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež), Nemanja Matić (Čelsi), Nemanja Tomić (Partizan)

Napadači: Nikola Žigić (Valensija), Marko Pantelić (Ajaks), Danko Lazović (Zenit), Dejan Lekić (Crvena zvezda), Miralem Sulejmani (Ajaks), Dragan Mrđa (Vojvodina)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

271 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve