Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.05.2010.

12:11

Vest Hem otpustio Zolu

Đanfranko Zola dobio otkaz u Vest Hemu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nezadovoljni rezultatima kluba koji je sezonu završio blizu zone ispadanja, čelnici engleskog fudbalskog Pemijerligaša Vesthema otpustili su danas, dosadašnjeg menadžera Djanfranka Zolu.

"Upravni odbor kluba bi želeo da zahvali Zoli za doprinos koji je dao u klubu i želi mu sve najbolje u budućnosti", kaže se u zvaničnom saopštenju kluba.

Omiljen medju navijačima Vesthema, Zola nije uspeo da klubu donese uspeh u drugoj sezoni svog angažmana, zbog čega je rukovodstvo kluba donelo odluku o raskidu ugovora.

Prošle sezone Zola je doveo Vesthem do 9. mesta u Premijer ligi. Zola, je pre preuzimanja Vest Hema bio asistent Pjerluiđiju Kaziragiju u mladoj reprezentaciji Italije.

Bivši reprezentativac Italije igrao je za Čelsi od 1996 do 2003 i na 249 utakmica postigao je 89 golova. Zola je karijeru završio u Kaljariju 2005 nakon 21 godine profesionalnog igranja fudbala.

Zola je u karijeri nastupao još za Nureze, Tores, Napoli i Parmu. Ukupno je odigrao 619 utakmica i postigao 222 gola.

Za reprezentaciju Italije igrao je na 35 mečeva, a deset puta je bio strelac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve