Nova vest
Fudbal

Subota, 08.05.2010.

21:49

Čelsi za titulu, Junajted se nada

Ako u poslednjem kolu Premijer lige Čelsi pobedi Vigan na svom stadionu osvojiće titulu posle trogodišnje dominacije Mančester junajteda.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Ekipa Aleksa Fergusona dočekuje Stouk na Old Trafordu i ako pobedi, a u Londonu Čelsi ne slavi protiv Vigana, osvojiće četvrtu uzastopnu titulu. Arsenalu je potreban bod protiv Fulama da bi zadržao treću poziciju koja obezbeđuje direktan plasman u Ligu šampiona, jer Totenhem ima samo dva boda manje i gostuje Barnliju. Svi mečevi su na programu u nedelju od 17 časova.

Menadžer Čelsija Karlo Anćeloti u prilici je da u prvoj sezoni na Ostrvu osvoji titulu, ali je i pred poslednje kolo oprezan iako sve zavisi od njegovih igrača.

"Moramo da zadržimo podjednako samopouzdanje, ali i koncentraciju koju smo imali u poslednjih nekoliko utakmica, jer još nismo postali prvaci. Ovo je poslednja utakmica, ako kiksnemo neće biti nove prilike ove sezone.", izjavio je trofejni italijanski trener.

"Nalazimo se u odličnoj poziciji, imamo bod prednosti u odnosu na Junajted i na svom stadionu odlučujemo o tituli. Moramo da odigramo angažovano svih 90 minuta. Vigan ima dobar tim, pobedili su nas ove sezone zato moramo biti veoma oprezni", zaključio je Anćeloti.

Menadžer Junajteda Ser Aleks Ferguson kaže da je Čelsi veliki favorit protiv Vigana, ali i da veruje da će izabranici Roberta Martineza pružiti svoj maksimum na Stamford Bridžu.

"Siguran sam da će igrači Vigana pružiti maksimum. Mi moramo da savladamo Stouk. Ne znam o čemu razmišlaju fudbaleri Čelsija, ali znam mi u ovoj situciji imamo pravo da se nadamo", zaključio je Ferguson.

Ukoliko Junajted osvoji titulu to će biti 19. klubu sa Old Traforda i prestići će Liverpul po broju osvojenih titula.

Totenhemu je Krauč golom protiv Mančester sitija obezbedio 4. poziciju i kvalifikacije za Ligu šampiona. Totenhem može sezonu da završi i na trećem mestu, pod uslov da Arsenal izgubi od Fulama. Menadžer Sparsa Hari Rednap proglašen je za menadžera godine u Engleskoj i želi da njegov tim slavi protiv Barnlija u poslednjoj utakmici sezone.

"Želimo da odigramo maksimalno i na poslednjoj utakmici. Male su šanse da Fulam pobedi Arsenal, jer već u sredu igraju finale Lige Evrope. Razumeću mog kolegu Hodžsona ako ne izvede najjači sastav na teren", izjavio je Rednap.

Arsenalu je potreban bod da bi bio sigruan na trećoj poziciji. Jedino pod uslovom Totenhem savlada Barnli sa 11 golova razlike ekipi Arsena Vengera biće potrebna sva tri boda protiv gradskog rivala.

"Ne želimo da razmišljamo o slabostima Fulama, već o nama. Hoću da odigramo dobro i osvojim bod ili tri koji su neophodni" izjavio je Venger.

U ostalim mečevima Aston Vila dočekuje Blekburn, Bolton gostuje Birmingemu. U Liverpulu Everton dočekuje Portsmut, Vest Hem u Londonu igra protiv Mančester sitija. Hal dočekuje Livrpul, dok Vulverhempton na svom stadionu igra protiv Sanderlenda.

Mančester siti, Aston Vila i Liverpul obezbedili su plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope sledeće sezone, dok će Hal, Barnli i Portsmut u sezoni 2010/11. igrati u Čempionšipu.

Parovi 38. kola Premijer lige:

Arsenal – Fulam
Aston Vila – Blekburn
Bolton – Birmingem
Barnli – Totenhem
Čelsi – Vigan
Everton – Portsmut
Hal – Liverpul
Mančester junajted – Stouk
Vest Hem – Mančester siti
Vulverhempton – Sanderlend

Tabela:

1. Čelsi 83
2. Mančester junajted 82
3. Arsenal 72
4. Totenhem 70
5. Mančester siti 66 itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve