Nova vest
Fudbal

Subota, 08.05.2010.

19:18

Partizan na korak od titule prvaka

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 1:0 (0:0) u 138. ’večitom derbiju’ u okviru 28. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Odlučujući pogodak postigao je Radosav Petrović u 73. minutu. Reprezentativac Srbije primio je loptu na nekih 30-ak metara od gola, primetio je da je Stamenković malo istrčao i onda je fantastičnim udarcem pogodio gornji levi ugao. Partizan se nalazi na korak od titule, pošto dva kola pre kraja ima četiri boda prednosti u odnosu na Zvezdu.

’Crveno-beli’ su za nijansu agilnije počeli meč i više su držali loptu u nogama, ali je do prve prave prilike došao Partizan u desetom minutu – Tomić je idealno centrirao sa desne strane na prvu stativu, Vilotić je kasnio, ali je Dijara iskosa sa 4m šutirao malo preko prečke.

Igralo se uglavnom na sredini terena sve do 19. minuta, kada je Kadu atraktivno zahvatio loptu ’makazicama’ i poslao je za malo pored gola.

Tri minuta kasnije posle ubacivanja sa desne strane Lekić je promašio stopostotnu šansu, ali linijski sudija je svirao ofsajd, pa gol ne bi ni važio. Ponovljeni snimak pokazao je da nije bilo nedozvoljene pozicije.

Od tog trenutka kontrolu nad igrom preuzima Partizan. Kako je vreme odmicalo, intenzitet inicijative ’crno.belih’ se povećavao, da bi u finišu prvog dela igre dostigao kulminaciju.

Prvo u 30. minutu Kleo nije uspeo da zahvati loptu posle centaršuta Kneževića, iako je bio usamljen na 5m od gola.

U 39. minutu golman Stamenković spasao je Zvezdu – prvo je odličan šut Klea sa 20m ’izvadio’ iz donjeg levog ugla, a nedugo zatim Stamenković je odbranio vrhunski volej Tomića sa više od 25m iako je bio markiran brojnim fudbalerima oba tima.

Do kraja poluvremena bilo je još nekoliko prekida na obe strane, ali izglednijih prilika nije bilo, pa se na 15-minutni odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvreme bilo je neuporedivo manje sadržajno nego prvo, bilo je mnogo prekida i nije bilo prave igre. Partizan je bio zadovoljan rezultatom, a Zvezda je bila nemoćna da napravi bilo kakvu akciju i ugrozi gol rivala.

Sporni momenat dogodio se u 65. minutu, kada je Kadu posle kontakta sa Krstajićem pao u šesnaestercu, a sudija Jovanetić procenio je da to nije bio jedanaesterac.

U istom, sporom tempu igralo se i u nekoliko minuta, a onda je u 73. bljesnuo Petrović i na već opisani, bravurozni način savladao Stamenkovića i otrčao ka jugu da proslavi gol sa navijačima koji su bili u transu.

’Crveno-beli’ su se tek tada trgli i zaigrali malo bolje, ali do kraja meča nisu uspeli da stvore pravu šansu. Sve se svodilo na dubinske lopte, koje su igrači Partizana rutinski izbacivali u polje.

Ekipa Aleksandra Stanojevića igra u četvrtak sa OFK Beogradom i ima priliku da pobedom i zvanično osvoji treću uzastopnu titulu prvaka.

Stadion Partizana; Gledalaca: 24.670; Sudije: Jovanetić, Radojičić, Jovanović.

Partizan: Božović, Knežević, Marko Jovanović, Krstajić, Lomić, Petrović, Saša Ilić (od 85' Davidov), Moreira (od 80' Brana Ilić), Tomić, Kleo, Dijara (od 77' Branislav Jovanović).
Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Reljić, Savio (od 83' Savio), Kadu, Bogdanović, Lazetić (od 79. Trifunović), Jevtić (od 68' Perović), Lekić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

524 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve