Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.05.2010.

18:32

Čačanin na putu do Južne Afrike

Čačanin Saša Jović krenuo je peške sam u Južnu Afriku na Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava od 11. juna do 11. jula.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Svoje putovanje započeo je 07. aprila iz Čačka a po planu bi trebao da stigne u Kejptaun dan pred početak šampionata. Iz Srbije je prešao u Bugarsku iz koje ulazi u Tursku pa u Siriju , prolazi kroz Jordan i prvi put nam se javio iz glavnog grada Egipta,Kaira 15. aprila.

U Kairu je dobio sudansku vizu i svoje putovanje nastavlja ka toj državi. Interesentno je da je u Sudan prešao brodom preko Asuana ali taj brod prevozi putnike samo jednom nedeljno .

Saša je uspeo sledeći put da nam se javi iz sudanskog glavnog grada Kartuma gde se odmarao nekoliko dana i svoje putovanje nastavio ka Etiopiji.



Po ulasku u Etiopiju uspeva da stigne do Adis Abeba . Saša je tek u glavnom gradu Etiopije uspeo da se dokopa kompjutera i sada smo prvi put u prilici da vidimo i slike sa ovog njegovog herojskog putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve