Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.05.2010.

22:18

Primera: Barsa gazi ka tituli

Fudbaleri Barselone pobedili su Tenerife 4:1 u meču 36. kola Primere, pa Barsa imata četiri boda prednosti nad Realom koji igra u sredu na Maljorci.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Viljareal je posle poraza od Barselone tokom vikenda, ponovo primio četiri gola te izgubio na gostovanju od Almerije 4:2 čime je umanjio šanse za plasman u Ligu Evrope. U trećem meču dana Hetafe i Hihon su odigrali bez pobednika 2:2, a Smiljanić je proveo svih 90 na klupi tima iz Sportinga. Valensija je pobedila Heres sa 3:1 na 'Mestalji' u meču koji je počeo Žigić.

Barselona je u samo četiri dana postigla osam golova, a posle Viljareala stradale su i Tenerife. Lionel Mesi ponovo je bio u glavnoj ulozi jer je namestio jedan i postigao dva gola, prvi i poslednji na meču čime je stigao do svog 31. u šampionatu. Pored Mesija, strelci na 'Kamp Nou' bili su Krkić i Rodrigez.

Viljareal sezonu završava kao što je i počeo, sa punom mrežom golova. 'Žuta podmornica' gostovala je u Almeriji gde je tražila bodove neophodne za plasman u Ligu Evrope sledeće sezone. Domaćem timu s druge strane trebaju bodovi da bi osigurao opstanak, pa je već u 13. minutu poveo preko Krusata. Samo dva minuta kasnije Musačio je isključen, pa je Viljareal sa deset igrača morao da preokrene rezultat. Ipak, igra gostiju se raspala pa je Uče sa dva gola do kraja poluvremena rešio pitanje pobednika. U nastavku je tim iz predgrađa Valensije ipak uspeo da se vrati u meč golovima Markona i Ibagaze, ali je Piati u 90. minutu sačuvao pobedu Almeriji.

U poslednjem meču dana Valensija je posle preokreta pobedila Heres 3:1, a najzaslužniji za trijumf bio je Mata čijim golovima su 'slepi miševi' i preokrenuli vođstvo gostiju. Nikola Žigić dobio je šansu da počne kao starter posle sjajne partije u subotu kada je postigao dva gola, ali je zamenjen u 63. minutu kada je umesto njega ušao David Vilja.

Primera, 36. kolo:
Almerija – Viljareal 4:2 (3:1)
Krusat 13, Uče 28, 41, Pjati 90 – Markon 54, Ibagaza 66
Barselona – Tenerife 4:1 (1:1)
Mesi 17, 90, Krkić 63, Rodriges 77 – Martines 39
Hetafe – Sporting 1:1 (0:1)
Soldado 48 – De las Kuevas 18
Valensija – Heres 3:1 (1:1)
Mata 45, 58, Silva 68 – Armenteros 37

sreda:
Atletik Bilbao – Malaga
Atletiko Madrid – Valjadolid
Osasuna – Deportivo
Rasing – Sevilja
Saragosa – Espanjol
Maljorka – Real Madrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve