Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.05.2010.

16:48

SO: Krajinović u drugom kolu

Mladi srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u 2.kolo Srbija Opena u Beogradu, pošto je pobedio Jevgenija Donskoja iz Rusje rezultatom 5:7, 7:6 (9:7), 6:1.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Krajinović je na njabolji način iskoristio naklonost žreba, koji mu je za protivnika na startu turnira dodelio 352. igrača sveta. Iako je posle izgubljenog prvog seta i zaostataka u drugom bio na ivici poraza, uspeo je na vreme da podigne nivo igre i da spasi meč u taj brejku drugog seta.

U trećem setu Krajinović je pokazao zbog čega je jedan od naših najperspektivnijih tenisera. Potpuno je nadigrao iskusnijeg protivnika i sa dva brejka stigao do pobede, koja mu je donela 20 poena za ATP listu.

"Proteklih meseci radim na poboljšanju psihološkog aspekta igre. Ranije mi se dešavalo da ubedljivo vodim, a onda klonem duhom, padnem u igri i doživim poraz. Ovoga puta odlučio sam da se ne predajem i to se isplatilo", izjavio je Krajinović, koji je spasio dve meč lopte, a potom preokrenuo rezultat i u trećem setu skoro "pregazio" ruskog tenisera.

"Bio sam pod protiskom uoči ovog meča. Iskren da budem, nisam ni spavao od treme. Želeo sam da pred našom publikom pokažem koliko mogu", izjavio je Krajinović.

"Jednostavno sam izgubio koncentraciju i počeo sam da grešim, što se odrazilo na moje samopouzdanje. Uspeo sam, ipak, da zaustavim tu lošu seriju, da zaboravim na greške i preokrenem rezultat", dodao je mladi teniser.

On je naglasio da veliku zaslugu za napredak u njegovoj igri ima novi trener Novozelanđanin Nik Kar.

"Radimo zajedno već nekoliko nedelja i rezultati su vidljivi. Kar je u moje treninge uveo disciplinu, što mi je, priznajem, do sada nedostajalo", rekao je Krajinović.

Srpski teniser je poručio da će posle prve pobede na ATP turnirima, što mu je najveći uspeha u karijeri, u nastavku takmičenja biti mnogo opušteniji.

"Biću mnogo opusteniji i daću sve od sebe da i iz narednog meča izađem kao pobednik", zaključio je Krajinović.

U drugom kolu Krajinović će igrati protiv pobednika duela u kome se u utorak uveče sastaju 52. igrač sveta Argentinac Orasio Sebaljos i Kanađanin Piter Polnaski, 206. sa ATP liste.

Polanski je u glavnom žrebu zamenio Janka Tipsarevića, koji je danas zbog zdravstvenih problema otkazao učešće na Srbija Openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve