Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.05.2010.

14:24

Vojvodina - Zvezda, finale Lav kupa

Treneri Crvene zvezde i Vojvodine, Dostanić i Đuričić, rekli su da očekuju trofej u Lav kupu Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener fudbalera Crvene zvezde Ratko Dostanić rekao je da je osvajanje trofeja u Lav kupu Srbije obaveza za taj beogradski tim, ali je i njegov protivnik u finalu Milan Đuričić iz Vojvodine istakao da je ubeđen u pobedu. Utakmica se igra u sredu na stadionu Partizana, a početak je zakazan za 20.30.

"Očekuje nas izuzetno teška i važna utakmica, ali je osvajanje trofeja obaveza za Crvenu zvezdu i nadam se da ćemo uz pomoć armije navijača uspeti da do njega i dodjemo", rekao je Dostanić na konferenciji za novinare.

Dostanić je, ipak, kazao da u finalu nema favorita i da obe ekipe imaju podjednake šanse za uspeh. Đuričić se nije složio.

"Mi možemo da se u finalu Kupa potrošimo, a Zvezda to sebi ne sme da dopusti, jer je za vikend čeka duel sa Partizanom, odlučujući u prvenstvu", ocenio je Đuričić.

"Zvezdi i Partizanu samo fudbalski idiot može da preti. Ali mi imamo pravo da se nadamo da ćemo doneti pehar. A ja znam da ćemo ga doneti. Ne znam kako, ali znam da ćemo ga doneti", dodao je Đuričić čija je ekipa pretrpela poraze u oba prvenstvena susreta za Zvezdom ove sezone.

Kapiten Zvezde Nikola Lazetić priznao je da su beogradski 'crveno-beli' zbog borbe za titulu u prvenstvu u malo težoj situaciji od Vojvodine.

"Pritisak postoji. Svesni smo da u ova četiri dana možemo da osvojimo dva trofeja, ali i da izgubimo oba. Ali tu i jeste draž fudbala. Tu se pokazuju veliki igrači, prave zvezde", naveo je Lazetić.

Situacija na tabeli Super lige, sa druge strane, ne brine kapitena Vojvodine Dragana Mrđu, s obzirom da je njegova ekipa već izgubila šanse da se preko prvenstva domogne učešća na evropskoj sceni naredne sezone.

"Nismo planirali da budemo u ovoj situaciji, ali kada smo shvatili gde smo potpuno smo se okrenuli Kupu i sve snage usmerili ka osvajanju tog trofeja... Popravnog nema, ulog je trofej, a mi smo već pokazali da umemo da igramo takve utakmice", naveo je Mrđa.

Zvezda je nacionalni Kup osvajala 22 puta, dok je Vojvodina bez tog trofeja, iako je do sada igrala tri finala, ali je u njima poražena i to bez postignutog gola.

Finale Lav Kupa Srbije igraće se sutra od 20.30 na stadionu Partizana. Do utorka je prodato 15.000 ulaznica.

Optimizam na obe strane

Tadić i Medojević:



Jevtić:



Stamenković:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve