Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.05.2010.

22:15

Kristijano Ronaldo sačuvao Real

Fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo postigao je u 89. minutu meča sa Osasunom pobedonosni pogodak kojim je Real ostao u trci sa Barsom.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Osasuna je u dva navrata vodila na „Santjago Bernabeuu“, ali je Portugalac ipak uspeo da održi svoju ekipu u šampionskoj trci sa Barselonom i donese pobedu od 3:2. Sevilja je u prvom meču dana iskoristila umor igrača Atletiko Madrida, zabeleživši laganu pobedu od 3:1. U poslednjem meču Majorka je slavila u Bilbauu takođe sa 3:1.

Karlos Aranda je doveo Osasunu u vođstvo već u sedmom minutu kada je iskoristio loš povratni pas Raula Albiola ka Ikeru Kasiljasu, posle čega je matirao prvog golmana reprezentacije Španije. Real je uzvratio preko Kristijana Ronalda koji je udarcem sa ivice kaznenog savladao Rikarda. Činilo se da će gosti na poluvreme otići sa golom prednosti kada je Mađar Vadoč u 42. minutu iskoristio dodavanje Arande i pogodio bliži ugao Kasiljasovog gola. Ipak, levi bek Madriđana, Marselo uspeo je samo dva minuta kasnije da izjednači.

U nastavku, Osasuna je propustila kolosalnu šansu u 66. minutu kada su Vadoč i Masud istrčali sami pred Kasiljasa, ali je Iranac šutirao pored gola. To je donelo veliko olakšanje domaćoj ekipi koja je nastavila sa napadim,a a ofanziva se isplatila samo minut pre kraja kada je Kristijano Ronaldo, bukvalno sa gol linije, uterao loptu u gol, posle centaršuta Iguaina. Isti igrač je minut kasnije pogodio stativu, ali rezultat je ostao 3:2 za ’kraljevski’ klub. Real sada ponovo ima bod manje u odnosu na vodeću Barselonu koja je osvojila 90.

Sevilja je na svom terenu savladala Atletiko Madrid sa 3:1. ’Jorgandžije’ su u Sevilju doputovali ispražnjeni posle eliminacije Liverpula i plasmana u finale Lige Evrope. Domaća ekipa je to iskoristila i povela već u petom minutu preko Luisa Fabiana, ali je Tiago izjednačio samo tri minuta kasnije. Sevilja je do nova tri boda došla zahvaljujući Alvaru Negredu koji je uspešno realizovao dva jedanaesterca. Prvi u 13. minutu posle faula Huana Valere nad Adrianom u kaznenom prostoru i drugi pet minuta pre kraja poluvremena, kada je Luis Perea faulirao Luisa Fabijana. Brazilac će zbog povrede članka najverovatnije propustiti ostatak sezone, ali bi trebalo da bude spreman za finale Kupa Kralja u kojem Sevilja 19. maja igra sa Atletikom.

Majorka je uspela da sačuva četvrtu poziciju, koja vodi u Ligu Šampiona, pobedom na gostovanju Atletiko Bilbau sa 3:1. Gosti su od samog starta bili bolji rival i poveli su tri minuta pred kraj poluvremena golom Gonzalo Kastra. Ipak, Ljorente je uspeo da izjednači par minuta kasnije, ali je egal trajao samo do četvrtog minuta nastavka, kada se u strelce upisao Njunjes. Konačan rezultat postavlja Aduriz u 52. minutu.

Sevilja - Atletiko Madrid 3:1 (3:1)
(Luis Fabiano 5', Negredo 13' (p), 40' (p) - Tiago 8')
Real Madrid - Osasuna 3:2 (2:2)
(Kristijano Ronaldo 24', 89', Marselo 44' - Aranda 7', Vadoč 42')
Atletik Bilbao - Majorka 1:3 (1:2)
(Ljorente 45' - Kastro 42', Njunes 49', Aduriz 52')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve