Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.05.2010.

17:52

Tvente šampion Holandije

Fudbaleri Tventea osvojili su titulu u holandskoj Erediviziji, nakon što su u poslednjem kolu pobedili Bredu u gostima sa 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tvente je pred poslednje kolo imao samo bod više od Ajaksa, ali je uspeo da slavi protiv Brede i tako osvoji prvu titulu u 45 godina dugoj istoriji kluba. Klupska trofejna riznica sadrži i dva trofeja iz nacionalnog Kupa i jedan iz Superkupa. Tvente je umalo osvojio i Kup UEFA, ali je u finalu iz 1975. godine poražen od Borusije iz Menhengladbaha.

Golove za Tvente u Bredi postigli su Brajan Ruiz i Miroslav Stok. Mladi reprezentativac Srbije Slobodam Rajković odigrao je svih 90 minuta za novog šampiona Holandije.



Ajaks je u poslednjem kolu uz jedan gol Marka Pantelića pobedio NEK u gostima sa 4:1, ali je to bilo nedovoljno ekipi iz Amsterdama. Gol Marka Pantelića:



Ligu Evropa igraće PSV, koji je remizirio sa prošlogodišnjim prvakom AZ Alkmarom 1:1, i Fejenord, koji je uz het-trik Roja Makaja pobedio Herenven sa 6:2 i izbio na četvrto mesto. Tu poziciju izgubio je upravo AZ, koji će se u barazu sa Heraklesom, Utrehtom i Groningenom boriti za mesto u kvalifikacijama za Ligu Evropu.

RKC Valvejk je izgubio status prvoligaša, dok će Sparta iz Roterdama i Viljem drugi taj položaj morati da čuvaju u baražu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve