Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.05.2010.

16:20

Čelsi na korak od titule

Fudbaleri Čelsija nalaze se na korak od titule u engleskoj Premijer ligi nakon što su u pretposlednjem kolu pobedili Liverpul na 'Enfildu' sa 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za 'plavce' postigli su Didije Drogba u 33. i Frenk Lampard u 54. minutu. Ekipa Karla Ačelotija sada ima četiri boda i meč više od Mančester junajteda u nedelju igra protiv Sandrlenda. Čelsi u poslednjem kolu dočekuje Vigan i ukoliko pobedi osvojiće četvrtu titulu u istoriji kluba.

U poslednjoj ovosezonskoj utakmici na Enfildu Liverpul nije ozbiljnije zapretio Čelsiju – nije uputio nijedan šut u okvir gola Petera Čeha, dok je sa druge strane izuzetno motivisani londonski tim igrao odlično.

Ekipe su u prvom delu prvog poluvremena igrale oprezno, a po jednu polušansu su imali Nikola Anelka za Čelsi i Alberto Akvilani za domaći tim.

Sredinom prvog dela gosti su zaigrali brže što je dalo rezultata u 33. minutu, kada su poveli. Kapiten "crvenih" Stiven Džerard je pokušao da vrati loptu do golmana Pepea Reine, ali je prvi do nje stigao Didije Drogba koji je bez problema zatresao mrežu domaćeg tima.

Posle četiri minuta Čelsi je mogao do drugog pogotka, ali Lampard na ivici šesnaesterca nije dobro zahvatio loptu i šutirao je pored gola. U 45. minutu Salomon Kalu je sa leve strane utrčao u kazneni prostor i posle duela sa Lukasom pao na travu, ali je sudija Alan Vajli pokazao da nije bilo prekršaja za penal i da se igra nastavi.

Čelsi je duplirao vođstvo u 54. minutu. Kombinovali su reprezentativac Srbije Branislav Ivanović, Drogba i Anelka, koji je dodao do Lamparda, a ovaj rutinski savladao domaćeg golmana i postigao 21. gol u sezoni. Ivanović je odigrao veoma dobro svih 90 minuta i bio je jedan od najzaslužnijih što Liverpul nije ni stvorio priliku.

Gosti su ohrabreni rezultatom nastavili sa napadima, Anelka je pokušao u 66.minutu, ali je Reina uspeo da odbrani. Španski golman je i minut kasnije dobro intervenisao posle šuta Folarana Malude.

Do kraja utakmice igrači Čelsija su sigurno čuvali prednost i ostvarili važnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve