Nova vest
Fudbal

Subota, 01.05.2010.

19:31

JSL: Partizan siguran u Smederevu

Fudbaleri Partizana nastavili su seriju pobeda i u Smederevu gde su sa 2:0 slavili u 27. kolu Jelen Superlige Srbije.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Partizan je do nova tri boda stigao golovima Brazilca Klea u 51. minutu iz penala i Saše Ilića desetak minuta kasnije. Partizan je u meč ušao bez povređenog kapitena Mladena Krstajića i kažnjenog Srđe Kneževića. ’Crno-beli’ sada imaju četiri boda više od prvog pratioca Crvene zvezde koja kasnije dočekuje Čukarički, a u sledećem kolu gostuje u Humskoj 1.

Celo prvo poluvreme Partizan je bio dominantan na terenu pa se skoro igralo samo pred golom Smedereva koje je tek u 45. minutu stigao do prve gol šanse. Posle kontre domaćih svi igrači Partizana propustili da izbace loptu iz šesnaesterca, ali je ona ipak prošla pored stative.

Prethodno su se ređale šanse ’crno-belih’, ali Kleo, Petrović, Tomić i Moreira nisu bili uspešni pa je poluvreme završeno bez golova.

Istim tempom nastavljno je i u drugom delu koje je otvorio Petrović šutem sa 30 metara. U 51. minutu Partizan konačno postiže gol. Lomić je dobio sjajnu loptu i ušao u kazneni prostor sa leve strane, pokušao je da lažnjakom izbaci Oliveiru, ali ga je Brazilac oborio pa je sudija svirao penal. Njegov zemljak iz Partizana Kleo nije pogrešio, te je postigao 13. gol u sezoni.

Nekoliko minuta kasnije domaćini pokušavaju posle kornera, ali Komadina šutira preko gola. U 62. minut Partizan potvrđuje pobedu.

Posle kornera koji je iznudio Kamberović, Dijara dva puta šutira, Ranković oba puta odbija udarce Senegalca, ali se drugi put lopta odbija do Saše Ilića koji je sa 11 metara levom nogom šalje u mrežu.

Do kraja meča šampion je imao još nekoliko pokušaja, ali uglavnom sa distance odakle je najčešće pokušavao Jovanovića. U samom finišu Oliveira je imao dve prilike da se iskupi za skrivljeni penal, ali su njegove udarce zaustavili prvo Božović, a onda i Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve