Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.04.2010.

22:28

Portsmut ne odustaje od Evrope

Engleski fudbalski klub Portsmut ne odustaje od namere da se sledeće sezone takmiči u Ligi Evrope.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Portsmut se kvalifikovao u Ligu Evropa pošto je izborio plasman u finale FA Kupa. Ekipa će se za trofej boriti sa Čelzijem, koji će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona, pa je Portsmutu automatski pripalo mesto u Ligi Evropa. Stečajni upravnik Portsmuta Endru Androniku rekao je da će klub i pored neslaganja FA i Premijer lige ipak konkurisati za Uefinu licencu.

Portsmut se još nije prijavio za takmičenje, a FA i Premijer liga su prošle nedelje saopštili da neće prihvatiti zakasnelu prijavu kluba koji duguje oko 160 miliona dolara i nalazi se pod stečajem.

Porstmut će se sledeće sezone takmičiti u drugoj engleskoj ligi, Čempionšipu.

Fudbalski savez Engleske i Premijer liga izdali su saopštenje u kojem obrazlažu zašto Portsmut neće igrati u Evropi sledeće sezone.

“Portsmut se nije prijavio za dobijanje licence za igranje u evropskim takmičenjima u sezoni 2010/11. Rok za ovu prijavu istekao je 1. marta. Mi smo informisali gospodina Andronikua još 16. aprila da naknadna prijava i ako bude uvažena od strane UEFA neće omogućiti Portsmutu da igra u Ligi Evrope sledeće sezone. U svakom slučaju kada bi Portsmut dobio UEFA licencu za sezonu 2010/11. neophodno je i da dokaže da se 31.12.2009. nije imao dugovanja, što sa Portsmutom nije slučaj. Premijer liga i Fudbalski savez Engleske su u potpunosti posvećene ideji da jednaka pravila važe za sve“.

I predsedniku UEFA Mišelu Platiniju se ne dopadaju dugovi Portsmuta i pokušaji ovog kluba da se takmiči u Ligi Evrope sledeće sezone.

“Kako klub koji u tri godina dva puta igra finale FA kupa ima gubitke od preko 50 miliona funti. To je nedopustivo“, izjavio je Platini.

Predsednik UEFA se bori da se klubovi ograniče budžeti sa namerom da klubovi potroše onoliko koliko zarade.

“Kada sam ja bio mlad sećam se da su ljudi govorili: “Ko nema para ne može da kupi Ferari, a ko kupi Ferari imaće najlepše devojke“. U današnjem fudbalu klubovi nemaju para koliko bi želeli, ali ipak kupuju skupe fudbalere i osvajaju trofeje. To nije pošteno“, zaključio je Mišel Platini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve