Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.04.2010.

13:47

"Sistem kriv za stanje Portsmuta"

Predsednik UEFA Mišel Platini kritkovao je "liberalni" način obavaljanja biznisa u Premijer ligi, jer je upravo to dovelo do teškog stanja Portsmuta.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor tvrdi da je Portsmut, koji je prošle nedelje objavio da duguje 119 miliona funti, upao u probleme zbog "lošeg menadžmenta". Ipak, Platini veruje da je u pitanju kompleksniji koncept i da u Engleskoj ne postoji dovoljno regulacija koje bi sprečile klubove da se nađu u tako očajnoj situaciji.

"Ne sviđa mi se visok stepen liberalizma onoga što se desilo engleskim klubovima. Nisam ekspert za finansije, ali očigledno je da bi se klubovi kao Portsmut lako našli u teškoj finansijskoj situaciji i da im iznad glave stalno visi bankrot. Moramo da ih zaštitimo. Zašto je klub koji je 2008. godine osvojio FA Kup to učinio uz gubitke od 50 miliona funti?", rekao je Platini za Tajms.

Premijer liga je izdala saopštenje povodom komentara Platinija u kojem se navodi da bi viši stepen regulacije, koji se trenutno sprovodi u delo, mogao da pomogne da drugi klubovi u budućnosti ne dođu u situaciju u kojoj je Portsmut, kome su zbog dugova oduzeti bodovi i koji će na kraju ove sezone ispasti iz najelitnijeg engleskog takmičenja.

"Da smo bili u mogućnosti da ranije uvedemo strože finansijske kriterijume, to bi svakako pomoglo klubovima kao što je Portsmut. Nova pravila, koja će omogućiti klubovima da vrše poslove na održiviji način, uz nove regulative, koje će biti uvedene ovoga leta, pomoći će manjim klubovima da se spasu bezizlaznih situacija", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve