Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.04.2010.

23:10

LŠ: Barsa - Inter (sreda, 20:45h)

U sredu se na stadionu ‘Kamp Nou’ igra revanš meč polufinala Lige šampiona između Barselone i Intera.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Inter posle prve utakmice ima prednost od 3:1 i nalazi se na korak od plasmana u finale, koje će se 22. maja, po prvi put, igrati u Madridu, na stadionu ‘Santijago Bernabeu’. U finale se već plasirao minhenski Bajern, koji je i u revanšu na ‘Alianc Areni’ savladao francuski Lion rezultatom 3:0. Bavarci su prethodno, u prvom meču, ostvarili minimalnu pobedu.

Oba tima u revanš ulaze ohrabreni novim trijumfima u nacionalnim prvenstvima. Barselona je u subotu savladala poslednjeplasirani Heres (3:1) i zadržala bod prednosti u odnosu na madridski Real. Sa druge strane, ‘neroazuri’ su istog dana, posle preokreta, savladali Atalantu (3:1). Inter se zahvaljujući porazu Rome, tri kola pre kraja takmičenja u italijanskoj Seriji A, vratio na lidesku poziciju na tabeli.

Trener Barselone Pep Gvardiola želi da njegov tim od početka preuzme inicijativu i smatra da je to jedini način da Katalonci nadoknade zaostatak iz prvog meča u Milanu. Gvardiola je ocenio da Barsa, u odnosu na prvu utakmicu, mora mnogo više da napada ukoliko želi da izbegne eliminaciju iz Lige šampiona. On je, takođe, pozvao navijače da na stadionu ‘Kamp Nou’ naprave fenomenalnu atmosferu i tako pomognu klubu da odbrani titulu u LŠ.

Inter je fantastičan tim. Prosto je neverovatno da svi pričaju samo o nama, a gotovo niko ne spominje Inter. Neophodno je da od samog starta kontrolišemo loptu i napadamo mnogo češće. Atmosfera u ekipi je odlična i svi su veoma srećni zbog ove utakmice. Želim da moji igrači shvate da je ovo velika privilegija i čast i da možda neće imati priliku da ponovo dožive nešto tako. Hoću da moji igrači uživaju, a da navijači sve to vide kao jednu veliku zabavu”, rekao je Gvardiola.

Ne znam da li ćemo uspeti da preokrenemo rezultat. Jedno je sigurno, mi želimo da se plasiramo u finale i ja znam da imamo tim koji to može da postigne. Međutim, nikada ne možete da budete potpuno sigurni. U Milanu smo poveli, a onda jednostavno stali. Prestali smo da napadamo i to je ono što moramo da promenimo, pošto nam je ostalo još samo 90 minuta igre. Veoma poštujemo Inter, ali ne razmišljamo o tome šta smo do sada postigli, već samo o novom trijumfu u LŠ. Ukoliko stignemo do madridskog finala, biće to posle jedne fantastične utakmice”, zaključio je trener Barselone.

Barsa je u 11 ovosezonskih mečeva u LŠ postigla 19 golova, dok je u španskoj Primeri protivničku mrežu zatresla 83 puta. Čak i u porazu od Intera Katalonci su imali loptu u svom posedu 68 odsto vremena. Zato i ne čudi konstatacija prvotimca Serhia Busketsa da Barsa u revanšu samo treba da bude ono što jeste i da će to biti sasvim dovoljno za prolaz u finale.

"Neophodno je da lopta ponovo bude u našem posedu, kako bi kontrolisali meč i stvarali šanse. Samo je potrebno da budemo ono što jesmo. Biće to poseban meč u kome moramo da preokrenemo situaciju. Moramo ostati smireni i pribrani. Nikako ne smemo podleći pritisku i srljati kako bi što pre postigli gol. Siguran sam da će prilike, kao i do sada, dolaziti same od sebe. Sa druge starne, svesni smo opasnosti koja nam preti od njihovih kontranapada. Tu su Samjuel Eto i Goran Pandev na koje ćemo morati da obratimo posebnu pažnju", istakao je Buskets.

On je dodao i da će Barsa u revanšu na stadionu ‘Kamp Nou’ imati jednu veoma značajnu prednost – najbolju publiku na svetu.

To je to. Ovo je trenutak odluke i mi moramo izboriti pozitivan rezultat. Mnogo očekujemo od naših navijača. Ta veza između navijača i igrače biće od presudnog značaja. Na svakom koraku se oseća pozitivna energija i sjajna atmosfera. Pred nama je 90 minuta borbe i ja smatram da je uz pravu podršku publike sve moguće", zaključio je Buskets.

Barsa će pokušati da postane prvi tim, posle Milana, koji je uspeo da odbrani naslov najboljeg u Evropi. ‘Rosoneri’ su to učinili pre dve decenije, ali ni jedan klub nije ponovio taj uspeh u eri Lige šampiona. Da bi se plasirali u finale koje se 22. maja igra u Madridu na stadionu ‘Santijago Bernabeu’ Barsa prvo mora da eliminiše Inter.

Gvardiola u revanšu, zbog povreda, neće moći da računa na Andresa Iniestu i Erika Abidala, dok je kapiten Pujol suspendovan.

Sa druge strane, trener Intera Žoze Murinjo nema većih problema sa povredama, pošto će u revanšu igrati i Goran Pandev i Vesli Snajder, koji su bili pod znakom pitanja. Međutim, Portugalac ne može da računa na Dejana Stankovića, pošto je kapiten reprezentacije Srbije suspendovan.

Ostaje nam da vidimo da li će Snajder moći da odigra svih 90 minuta. On ima manjih problema sa povredom, ali je uprkos tome trenirao normalno. Do kraja sezone imamo još važnih utakmica, ali smo prinuđeni da rizikujemo sa njim. Trenutni rezultat je 3:1 i do kraja ima još 90 minuta. Međutim, u istoriji imamo puno primera da je tim koji je imao prednost na kraju, ipak, izgubio. Koliko puta je došlo do preokreta?”, zapitao se Murinjo.

Inter će pokušati da ostvari dugogodišnji san i stigne do prve evropske krune još od 1965. godine.

Moj jedini cilj je da pomognem Interu da ispuni svoj san. Ne mogu da kažem da je to moj san, pošto sam već osvojio LŠ, ali Inter čeka tu titulu više od 40 godina i to je definitivno njihov san”, bio je iskren Portugalac.

Barselona je jedini klub koji je ove sezone savladao Inter u elitnom evropskom takmičenju, pošto su 24. novembra prošle godine, na stadionu ‘Kamp Nou’, slavili rezultatom 2:0.

Mislim da će ovo biti potpuno drugačiji meč u odnosu na utakmicu koju smo odigrali u novembru, kada je Barsa bila potpuno dominantna. Takođe, predstojeći revanš će biti potpuno drugačiji u odnosu na meč u Milanu. Nema dileme da je Barsa i dalje odlična ekipa, kao i u prvom delu sezone, razlika je u tome što je Inter napredovao”, ocenio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve