Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.04.2010.

22:33

Ivica Olić odveo Bajern u finale LŠ

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su, posle 1:0 u Minhenu, pobedili Lion i u gostima rezultatom 3:0.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Junak meča u kojem su Bavarci dominirali bio je Ivica Olić, koji je postigao sva tri pogotka. Bajern će se tako prvi put od 2001. godine boriti za titulu prvaka Evrope, a tada je u finalu dobio Valensiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Drugi finalista biže poznat posle revanša Barselona – Inter u kojem će Katalonci pokušati da nadoknade 1:3 iz prvog meča.

Istina je da je trener Liona Klod Puel na teren poslao veoma ofanzivnu postavu, ali po ko zna koji put se pokazalo da napadački orijentisan tim ne znači nužno i dosta šansi.

Sa druge strane, Luis van Gal ispunio je obećanje dato pre meča, a to je da njegova ekipa neće braniti prednost iz prvog meča, već da će pokušati golom da reši pitanje prolaska u finale.

Lion je na početku igrao presing po celom terenu, ali se oslabljena odbrana Bajerna i sredina predvođena Švajnštajgerom i Van Bomelom odlično je reagovala na to.

Bajern je lakše kombinovao na sredini terena, delovao je poletnije, a rupe u odbrani Liona bile su vidljive. Prvu veliku priliku propustio je Tomas Muler, kada je sa desetak metara šutirao pored gola.

Mladi Nemac u 26. minutu iskupio se za promašenu šansu – posle duplog pasa sa Robenom na levoj strani, vratio je loptu za Olića, a hrvatski reprezentativac je mudro zagradio loptu i rutinski savladao nemoćnog Lorisa sa 7-8m.

Najbolju, i jedinu prvau priliku Lion je propustio u 30. minutu, kada je Bastos posle centaršuta Lisandra sa desne strane posla loptu pored gola sa svega 4-5m.

Ništa agilnije Lion nije počeo ni drugo poluvreme – nije bilo odlučnosti ni sigurnosti u njihovoj igri, delovalo je kao da su nedorasli izazovu.

Bajern, kao iskusan tim, nije srljao, ali kao nemački tim imao je želju da napuni do vrha mrežu rivala. Negde između ove dve tendencije odvijale su se akcije Bavaraca, a solidne prilike propustili su Švajnštajger, Roben i Olić.

Kada je Kris u 60. minutu dobio drugi žuti karton, bilo je jasno da Bajern ide u finale, ali Bavarci nisu spustili tempo igre. Posle kontranapada u 66. minutu Ivica Olić je rutinski realizovao situaciju 'jedan na jedan' sa Lorisom, a u 77. minutu hrvatski centarfor je na asistenciju Lama postavio konačni rezultat.

Pobeda Bajerna mogla je da bude i ubedljivija, ali je čast Liona donekle spasao golman Igo Loris.

Na osnovu svega viđenog u dve utakmice, Bajern apsolutno zasluženo prolazi u svoje osmo finale, a 22. maja na Santijago Bernabeu boriće se za petu titulu prvaka Evrope.

Olimpik Lion: Loris, Reveje, Kris, Bumsong, Sisoko (od 46. minuta Gomis), Gonalon, Makun, Govu, Delgado (od 67. Pjanić), Bastos, Lisandro Lopes (od 79. Ederson).
Bajern Minhen: But, Lam, Van Bujten (od 46. Demikelis), Badštuber, Kontento, Roben (od 76. Klose), Švajnštajger (od 78. Alaba), Van Bomel, Altintop, Miler, Olić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

1 h

U fokusu

Vidi sve