Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.04.2010.

14:04

Rambo odlikovan u Brazilu

Srpski fudbaler Dejan "Rambo" Petković, dobio je orden Rio Branko od predsednika Brazila Luiša Injasija Lule de Silve za zasluge u brazilskom klupskom fudbalu.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Predsednik Brazila je početkom nedelje organizovao prijem za Petkovića, dok je fudbaleru u sedištu vlade uručena medalja Rio Branko, koja se smatra za jedno od najvrednijih odličja u Brazilu. Petković je jedan od retkih evropskih fudbalera koji su ostavili trag u Brazilu, a 37-godišnjak već 11 sezona igra u Južnoj Americi i prošle sezone je blistao u Flamengu.

Tokom 90ih godina, "Rambo" je dosta igrao u Evropi, u Realu, Rasingu iz Santandera i Sevilji, ali nije ostvario zapažene rezultate ni u jednom od tih klubova. U Brazilu u relativnom kontinuitetu igra još od 1997. godine, a do sada je nastupao za velike klubove kao što su Vasko de Gama, Fluminense i Atletiko Mineiro, između ostalih. Petković je u Falmengo došao prošle sezone iz Atletika Mineira i u 23 meča postigao je osam golova. Ove sezone zbog svađe sa trenerom Andradeom provodi više vremena na klupi.
Zbog svojih zalaganja u brazilskom takmičenju, Petkoviću je ukazana i čast ostavljanja otiska noge na Marakani u Rio de Žaneiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve