Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.04.2010.

22:19

Babičković otputovao u Južnu Afriku

Prvi šampion Srbije u fristajl fudbalu Arijan Babičković otputovao je u sredu u Južnu Afriku gde ga očekuje Svetsko prvenstvo u toj disciplini.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

18-godišnji Subotičanin je trijumfom na Red Bull Street Style takmičenju, održanom pre tri meseca u Beogradu, obezbedio plasman na finalno takmičenje koje je na programu u Kejptaunu od 26. do 28. aprila. Babičković se fristajl fudbalom bavi od septembra 2008. godine, a njegova očekivanja pred svetsko finale su da se plasira među najboljih 16.

Vrlo je teško odgovoriti na ovo pitanje, jer mnogo faktora može da utiče na sam ishod. Zavisi od toga sa kim ću biti u grupi, mada, s kim god da budem biće vrlo teško plasirati se među 16 najboljih, ipak su to sve državni prvaci. Lično bih bio srećan da se kvalifikujem u Top 16. Mogu obećati da ću dati sve od sebe”, rekao je Babičković.

Na finalu u Južnoj Africi će učestvovati 60 takmičara iz 59 zemalja, a Babičković je dobio informaciju da je na 225 kvalifikacionih turnira učestvovalo 5.260 sportista. Mnogi kao favorita za trijumf ističu Arlodla Garnijera iz Francuske, dok Babičković izdvaja i predstavnika Švedske.

Do samog okršaja se ne može znati šta će ko pokazati. Podrazumeva se da svi za favorita smatraju Francuza Arlodla Garnijera, pobednika svetskog finala održanog 2008. godine. Mislim da bi i predstavnik Švedske, inače veliki miljenik nas, fristajlera, i velika legenda ovog sporta, jedan od prvih freestylera, Rikard ‘Pale’ Sjolander mogao da postigne značajan rezultat”, istakao je Babičković.

Zanimljivo je da će u Južnoj Africi učestvovati i Andreas Ćetković, fristajler srpskog porekla, koji će predstavljati Francusku posle pobede u kvalifikacijama održanim u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve