Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.04.2010.

19:34

JSL: Dijara konačno pogodio

Fudbaleri Partizana preuzeli su prvo mesto na tebeli JSL lige jer su u 25. kolu minimalnim rezultatom pobedili Napredak u gostima.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Jedini gol za šampiona u Kruševcu je postigao je Lamin Dijara u 14. minutu i tako prekinou golgetersku pauzu koja je počela 6. decembra prošle godine. Senegalac je iskoristio odličnu akciju Moreire i Tomića i pogodio posle 624 minute. Partizan ima bod više od Crvene zvezde koja igra sa Javorom.

Prvu gol šansu 'crno-beli' su imali u devetom minutu upravo preko Dijare kojem je udarac posle asistencije Lomića zaustavio Pustinjaković. Pet minuta kasnije Dijara je pogodio i kako se ispostavilo doneo pobedu šampionu.

U nastavku meča tempo igre je znatno splasnuo pa nije ni bilo većih uzbuđenja pred golovima. U drugom poluvremenu domaći igrači, tačnije Projić, olakšali su posao gostima. Defanzivac Napretka oborio je strelca jedinog gola kao poslednji igrač odbrane i zbog drugog žutog kartona završio utakmicu u 47. minutu.

Partizan je prednost igrača više iskoristio i stovrio nekoliko prilika, ali su najbolju ipak imali Kruševljani. Najopasniji igrač Napretka Jao uspeo je da savlada golmana Božovića, ali je prethodno faulirao crnogorskog reprezentativca pa je gol poništen.

Deset minuta pre kraja gosti su mogli da definitivno reše meč, ali raspoloženi Dijara bio je neprecizan. Poslednju šansu Partizana preko Radosava Petrovića zaustavio je Pustinjaković pa je ostalo 1:0.

Aleksandar Stanojević tako je zabeležio i drugu pobedu otkako je preuzeo 'crno-bele', a meč je počeo sa oporavljenim kapitenom Mladenom Krstajićem, te Moreirom i Ilićem u veznom redu. Šansu je dobio i Nemanja Tomić iako je novi šef stručnog štaba dan ranije izjavio da nije siguran koliko maldi reprezentativac može da odgovori njegovim zahtevima. Na klupi je bio i Branislav Jovanović koji se vratio posle dugotrajne povrede. Mesto u prvom timu izgubio je Aleksandar Davidov.

Napredak: 22 Pustinjaković, 14 Vranješ, 18 Projić, 20 Leandro, 15 Gašić, 19 Petrović, 7 Pavlović, 23 Krnjinac, 10 Vujović, 8 Mitrović, 9 Antvi Jao. Klupa: 12 Milenković, 17 Stojkov, 21 Milovanović, 11 Binić 24 Vukmirović, 6 Spasojević, 13 Punoševac.

Partizan: 27 Božović, 24 Knežević, 13 Jovanović, 20 Krstajić, 11 Lomić, 8 Petrović, 7 Tomić, 22 Ilić, 10 Moreira, 9 Kleo, 26 Diara. Klupa: 30 Radosavljević, 3 Stanković, 21 Jovanović Branislav, 14 Brašanac, 19 Ilić, 25 Vošington, 23 Davidov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve