Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.04.2010.

13:17

Vidić: Ne bih gledao SP bez Srbije

Malo je onih koji neće na pitanje ’ko je najbolji srpski fudbaler današnjice?’ odgovoriti da je to Nemanja Vidić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

28-godišnji igrač već godinama je ključni igrač Mančester Junajteda, a svakako je jedan od najvažnih i u našem nacionalnom timu. Vidić je takođe bio jedan od sagovornika u seriji „Afrički lavovi“ u kojoj je govorio o tome šta za nejga znači reprezentacija, o šansama Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, saigračima, protivnicima...

Koliko se razlikuje odnos koji imaš pred izlazak na teren u dresu reprezentacije u odnosu na izlazak na teren u dresu Mančestera, ili recimo Spartaka, Zvezde...

„To što igraš za svoju zemlju. To je vrhunac jednog sportiste. Moram da priznam da je drugačije, jednostavno, tu si odrastao, igraš za svoj narod i moram da priznam i odlaskom u inostranstvo da sam postao veći patriota nego što sam bio dok sam bio tu, video sam kako ljudi uopšte gledaju na igranje za reprezentaciju, kakav im je kult reprezentacije i osečao sam odgovornost da svojim ponašanjem, kao i ostali igrači koji igraju u inostranstvu, treba da stvaramo osećaj i narodu i medijima šta znači igrati za reprezentaciju. Prvo nama, potom to i da reflektujemo na njih“.

Kompletan intervju sa Nemanjom Vidićem možete pročitati na našem specijalu "Afrički lavovi". Osim toga, pročitajte intervjue i sa ostalim našim reprezentativcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve