Nova vest
Fudbal

Petak, 16.04.2010.

13:30

Stevanović:"Ponosan sam na urađeno"

Trener Partizana Goran Stevanović posle poraza od Vojvodine (1:3) i eliminacije iz polufinala Kupa Srbije podneo je u petak neopozivu ostavku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Imao sam moralnu obavezu da podnesem ostavku jer je noć za razmišljanje, a jutro za donošenje odluke. Kad sam čuo zahteve najvatrenijih navijača, koje izuzetno poštujem, bilo mi je jasno šta mi valja činiti", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare koju je tim povodom održao.

Bivši trener fudbalera Partizana Goran Stevanović rekao je danas da je ostavku podneo jer je to u ovom trenutku najbolje rešenje za klub i istakao da je ponosan što svom nasledniku ostavlja definisani sistem igre i tim sa pobedničkim mentalitetom.

"Moja ostavka je dobra za klub i za igrače, nadam se da će sada povratiti pobednički duh. Ponosan sam na svoj rad u Partizanu u prethodne dve i po godine", kazao je Stevanović, koji je do septembra prošle godine bio pomoćnik Slaviše Jokanovića.

Stevanović je ostavku podneo nakon poraza od Vojvodine u polufinalu kupa, jedinog koji je doživeo u domaćim takmičenjima za osam mesecima koliko je vodio crno-bele.

"Ono što ostavljam svom nasledniku, ko god to bio, jeste sistem igre u kojem svako zna gde mu je mesto. Nadam se da će se (Mladen) Krstajić oporaviti od povrede, dok je (Ljubomira) Fejsa izgubuljen za ovu sezonu. Odlazim sa samo jednim porazom u domaćim takmičenjima, budući trener nema čega da se plaši jer ova ekipa ima pobednički mentalitet", kazao je Stevanović.



Stevanović je ponovio tvrdnju da je poraz od Vojvodine posledica "višemesečnog rušenja Partizana" koje je kulminiralo odlaskom šestorice igrača crno-belih na utakmicu selekcije Super lige Srbije protiv reprezentacije Japana.

Na toj utakmici Ljubomir Fejsa je doživeo težu povredu, a u postavi Srbije našla su se petorica igrača Partizana, zbog čega je u javnosti vođena velika polemika.

"Da nije bio Partizan u pitanju, podneo bih ostavku onog trenutka kada su igrači otišli u Japan, iako sam rekao da ćemo to kasnije osetiti u igri i rezultatima. Jedino tu sam odstupio od svojih stavova", objasnio je on.

Stevanović je rekao da ne optužuje Fudbalski savez Srbije zbog odlaska igrača u Japan. Upitan da detaljnije obrazloži tvrdnju o rušenju Partizana, Stevanović kaže.:

"Smena se dugo najavljivala, praktično od jeseni. Jednostavno, u javnosti je postojao pritisak sa kojim su se igrači teško nosili. Imao sam praktično omču oko vrata od prvog dana. Sa prvim porazom sam morao i da napustim kormilo Partizana iako u prvenstvu nisam izgubio nijednu utakmicu", kazao je on.

Kao najveće uspehe na klupi Partizana Stevanović je naveo pobedu sa igračem manje protiv Crvene zvezde i trijumf protiv ukrajinskog Šahtjora u Ligi Evropa, kojim su crno-beli prekinuli niz od 12 utakmica bez pobede u kontinentalnim takmičenjima.

"Na našim utakmicama nijedan sudija nije 'pao', nije dosuđen nijedan sporni penal. Nije bilo nijednog događaja koji bi doveo u pitanje regularnost prvenstva", zaključio je Stevanović.

Prema rečima sada bivšeg trenera Partizana on je svom nasledniku ostavio definisani sistem igre koji će, siguran je, u nekom drugom ambijentu još dugo funkcionisati i donositi Partizanu dobre rezultate.

"Razgovarao sam sa predsednikom Draganom Đurićem sa kojim sam imao odličnu saradnju i oni su prihvatili moju ostavku. Ostajem i dalje, naravno, veliki "partizanovac" i uvek ću se odazvati pozivu ako moja pomoć bude neophodna", rekao je Stevanović.

U petak u 15 sati biće održan sastanak Upravnog odbora Partizana na kome se očekuje da bude doneta i odluka o nasledniku Gorana Stevanovića.

Prema najavama iz kluba, njegov naslednik će biti Aleksandar Stanojević, aktuelni selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve