Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.04.2010.

19:51

Mrđa i Tadić odveli Vošu u finale

U drugoj polufinalnoj utakmici Lav kupa Srbije Vojvodina je u Beogradu pobedila Partizan sa 3:1 (1:1) i u finalu će se sastati sa Crvenom zvezdom 5. maja.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Gosti iz Novog Sada bili su bolji tokom svih 90 minuta, a do pobede su došli zahvaljujući sjajnom tandemu Tadić-Mrđa. Dušan Tadić je dva puta asistirao Draganu Mrđi, koji je glavom postigao golove u 36. i 49. minutu. Radoslav Petrović lepim udarcem sa 20-ak postigao je gol za 1:1 u 45. minutu, ali je Mario Đurovski golom u 59. minutu postavio konačan rezultat.

Vojvodina je prvi put ove sezone uspela da savlada Partizan, posle dva poraza u Jelen Super ligi. Trener Partizana Goran Stevanović na teren je poslao 11 igrača među kojima nije bilo Moreire i Dijare.

U prvih 20 minuta meča nije bilo ozbiljnijih prilika pred golovima Božovića i Brkića. Mario Đurovski je uspeo da dva puta prođe po levoj strani, ali njegovi centaršutevi bili su neuspešni. U 22. minutu Lomić je izveo slobodan udarac sa 25 metara, ali pogađa samo živi zid, lopta ponovo dolazi do njega, ali levi bek Partizana šutira samo pored gola.

Primetno umoran Saša Ilić tri minuta kasnije greši, Dragan Mrđa se našao u gol šansi, ali je Mladen Božović uspeo da pre njega ukliza i izbaci loptu iz svog šesnaesterca. U borbi na loptu uz aut liniju Davidov i Vulićević žestoko uklizavaju jedan u drugoga, ali na sreću niko nije povređen. Karan faulira Mijića na sredina terena i sudija Vukadinović mu opravdano pokazuje žuti karton.

Partizan je pokušavao da dođe do gola gostiju preko Lomića na levoj strani terena, ali svi njegovi pokušaji bili su neuspešni. U 36. minutu Dušan Tadić se na levoj stani terena oslobodio Lazevskog, idealno centrirao, a Dragan Mrđa je u petercu nadskočio Stankovića i savladao nemoćnog Božovića.

Partizan je na sredini terena delovao nemoćno, Saša Ilić umorno i domaći fudbaleri nisu uspevali da stvore ozbiljniju šansu za gol. Ipak u poslednjem minutu prvog poluvremena Ilić na 20 metara od gola Vojvodine dodaje do Klea, Brazilac kratkim pasom pronalazi Petrovića, a reprezentativac Srbije lepim, preciznim udarcem postiže izjednačujući pogodak.

Trener Stevanović je na poluvremenu umesto Saše Ilića u igru ubacio Moreiru.

Gosti su već u četvrtom minutu nastavka došli do novog vođstva. Akteri su bili isti kao i kod prvo gola, Tadić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, a Mrđa je ponovo bio najvišu u skoku pored Davidova i Jovanovića i glavom postiže svoj drugi gol na meču.

Tri minuta kasnije Kleo je prošao po desnoj strani, a lopta od Pleča odlazi u korner koji je izveo Lomić. U sledećem napadu Mijić centrira, a Kleo sa 10 metara odliučno šutira glavom, a drugi golman reprezentacije Srbije Željko Brkić fantastično brani. Lopta je išla u gornji desni ugao njegovog gola. U 54. minutu Nemanju Tomića je zamenio Dijara.

Izmene koje pravi trener "crno-belih" nisu ništa značajnije promenile odnos snaga na terenu. Napadači Partizana su bili odsečeni od svojih veznih saigrača, a posle greške Vojislava Stankovića u 59. minutu i polukontre Vojvodina dolazi do trećeg gola. Mario Đurovski je odličnim udarcem sa 20-ak metara savladao Božovića. Kasnije je zbog skidanja dresa zaradio žuti karton.

Trener Stevanović u 66. minutu uvodi Vašingtona umesto Mijića, dok trener gostiju pravi prvu izmenu. Strelac trećeg gola Mario Đurovski napušta teren, a zamenjuje ga Gruzijac Marbešvili.

Do kraja susreta fudbaleri Partizana nisu uspeli da ugroze gol Vojvodine. Pokušavali su Petrović, Vašington, Kleo, ali njihove udarce lako je zaustavljao golman Brkić.

Navijači Partizana su igrače i trenera sa terena ispratili povicima "Plavi odlazi".

Partizan: Božović, Lazevski, Lomić, Jovanović, Stanković, Petrović, Tomić (Dijara), Davidov, Ilić (Moreira), Mijić (Vašington), Kleo.
Vojvodina: Brkić, Medojević, Ađuru, Novaković, Đurovski (Merebašvili), Tumbasević, Vuličević, Karan, Pletč, Tadić, Mrđa (Đurišić).

Vojvodina i Crvena zvezda će sastati u finalu Lav kupa 5. maja, a taj susret biće repriza prvog finala Kupa Srbije 2006/07. godine kada je Zvezda slavila sa 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

388 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve