Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.04.2010.

18:03

JSL: Nova nula Partizana

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da pobede u Jagodini u 23. kolu Jelen Superlige, pa su odigravši bez golova ostali na četiri boda iza lidera Zvezde.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Šampion je napadao tokom svih 90 minuta, stvarao šanse, ali su napadači iz Beograda bili veoma neprecizni, pa je najviše zahvaljujući njima, ali i odličnom golmanu domaće ekipe ostalo 0:0. Najbolje prilike za Partizan propustili su Mijić, koji izašao sam na Janoševića, i Petrović koji je u finišu pogodio stativu. S druge strane, posle jedne od kontri obrukao se Ognjenović.

'Crno-beli' su imali više prilika za gol od rivala, ali su napadači beogradskog tima bili neuspešni u samoj završnici. U 36. minutu, Aleksandar Davidov je dobro ubacio sa leve strane, ali je Lamin Dijara sa pet metara veoma loše šutirao glavom. Samo tri minuta kasnije Senegalac je asistirao sa desne strane, a njegov saigrač iz napada i najbolji strelac Partizana Kleo je sa desetak metara poslao loptu preko gola.

Tri minute pre kraja poluvremena Jagodina je imala svoju najbolju šansu u ovom delu meča, ali je dobar šut Bojana Beljića sa 16 metara zaustavio golman Partizana Mladen Božović. Poslednji pokušaj u prvom delu imao je Davidov koji je izašao sam na golmana Janoševića koji je ipak uspeo da izbije loptu.

U prvih 15 minuta drugog poluvremena Partizan je stvorio još dve gol prilike, ali je obe propustio Dijara, jednu u 51, a drugu u 57. minutu. Desetak minuta posle drugog promašaja Senegalca, Perica Ognjenović se iznenanda našao u prilici da utiša 'grobare' koji su konstantno pružali podršku svom timu. Bivši reprezentativac Jugoslavije izašao je sam ispred Božovića, ali je loš teren u Jagodini ovaj put odigrao protiv domaćeg tima i znatno uticao na očajan šut nekadašnjeg napadača Real Madrida.

Do kraja meča igrači Partizana su propustili još tri šanse koje su morali da realizuju. Prvo je Mijiću pobegla lopta kada je utekao čuvarima i izašao sam na odličnog Janoševića, a u 85. minutu Radosav Petrović nije imao sreće jer je sa svega nekoliko metara pogodio stativu rivalskog gola. Poslednju šansu na meču imao je rezervista Vašington koji je sa tri metra neometan glavom poslao loptu pored desne stative.

'Crno-beli' su na ovom meču igrali bez Almamija Moreire koji je pauzirao zbog kartona.

Partizan sada, sedam kola pre kraja, ima 57 osvojenih bodova, dok Crvena zvezda na prvom mestu ima 61. Jagodina je sedma na tabeli sa 30 bodova.

Partizan: 27 Božović, 24 Knežević, 11 Lomić, 13 Jovanović, 3 Stanković, 8 Petrović, 7 Tomić, 23 Davidov, 22 Ilić, 9 Kleo, 26 Dijara

Jagodina: 1 Janošević, 5 Mihajlović, 3 Čančarević, 2 Simčević, 7 Šljivić, 4 Đorđević, 17 Beljić, 29 Živković, 18 Novković, 9 Ognjenović, 19 Đilas

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve