Nova vest
Fudbal

Subota, 10.04.2010.

23:56

Ćavi i Mesi pregazili Madrid

Fudbaleri Barselone pobedili su madridski Real na Santijago Bernabeu sa 2:0 (1:0) u 31. kolu španske Primere.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Prvi gol postigao je Leo Mesi u 33. minutu posle duplog pasa sa Ćavijem, a isti igrač asistirao je i Pedru, koji je postavio konačni rezultat u 56. minutu. Katalonci su sada prvi na tabeli sa 80 bodova, Real je drugi sa 77, a do kraja šampionata ostalo je još sedam kola.

U prvih pola sata igre nije bilo velikih prilika, iako se igralo u visokom ritmu. Obe ekipe tražile su jedanaesterac nakon startova nad Mesijem na jednoj i Ronaldom na drugoj strani, ali sudija Mehuto Gonsales nijednom nije pokazao na penal i utisak je da je ispravno postupio. Istini za volju, igrači oba tima nisu se preterano ni žalili na odluke.

U 33. minutu Katalonci dolaze do prednosti posle fantastične kombinacije – Mesi je dodao za Ćavija i momentalno nastavio kretnju, a Ćavi iz prve šalje loptu Argentincu; Raul Albiol je zakasnio, Mesi idealno prima loptu grudima i zatim je desnom nogom šalje iza leđa Kasiljasa.

Najbolju priliku za izjednačenje Real je imao pet minuta kasnije kada je posle kornera Ćabi Alonso sa 3m propustio da glavom savlada istrčalog golmana Valdesa.

Dva puta je Real pokušao udarcima sa distance (Marselo i Ramos) na početku drugog poluvremena, ali Valdes je oba puta bio siguran. Zatim je usledio novi šok za navijače na Bernabeu – ponovo je Ćavi uputio milimetarski preciznu loptu za Pedra, a 22-godišnjak nije paničio ispred Kasiljasa i levom nogom je pogodio donji desni ugao za 2:0.

Real je posle toga uglavnom duže držao loptu u nogama, a najbolju priliku imao je Van der var neposredno posle gola Pedra – Milito je zakasnio da napravi ofsajd zamku, a Holanđanin je šutirao pravo u Valdesa iako je bio potpuno sam pred njim.

Ronaldo je posle polukontre propustio solidnu šansu, a dve fantastične prilike da dotuče protivnika propustio je Mesi – oba puta je magični Ćavi bio asistent, ali oba puta je Kasiljas odlično reagovao i spasao svoj tim rezultatske katastrofe.

Do kraja je Real imao nekoliko prilika, poništen je i Raulov gol jer je Benzema prethodno igrao rukom, ali Madriđani nisu uspeli ni da postignu počasni gol.

Barsa je iskoristila svoje šanse i zasluženo je došla do pobede, četvrte u nizu protiv najvećeg rivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve