Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.04.2010.

23:10

Još dva mesta, a četiri kandidata

U sredu se igraju preostala dva revanš meča četvrtfinala fudbalske Lige šampiona, Mančester junajted – Bajern Minhen i Bordo – Olimpik Lion.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Bavarci na ’Old Trafordu’ brane gol prednosti iz Minhena (2:1), dok će Junajted pokušati da nadoknadi taj zaostatak, uprkos gotovo izvesnom odsustvu najboljeg strelca Vejna Runija. U francuskom četvrtfinalu Olimpik je u mnogo boljoj poziciji pošto će na stadionu ’Šaban Delma’ imati čak dva gola prednosti (3:1) u odnosu na domaći Bordo.

Mančester junajted - Bajern Minhen

Trener minhenskog Bajerna Luj van Gal insistira na tome da je Mančester junajted još uvek favorit za plasman u polufinale Lige šampiona, bez obzira na činjenicu da njegov tim pred revanš meč na ’Old Trafordu’ ima prednost od 2:1.

Bavarci su do trijumfa u prvom meču stigli posle preokreta u završnici drugog poluvremena, golovima Franka Riberija i Ivice Olića. Prethodno je Vejn Runi u drugom minutu doveo Junajted u vođstvo.

Mančester je favorit i tu se ništa nije promenilo. Postigli su gol u gostima i imaju fantastičan tim. To je veoma iskusna ekipa, igraju kod kuće i imaće veliku podršku publike. Sa druge strane, mi imamo veoma mlad tim i to je velika razlika. Videćemo šta će biti“, rekao je Van Gal.

Jedina nepoznanica u timu Bajerna, pred meč na ’Old Trafordu’ je nastup Arjena Robena. Međutim, Holanđanin je u utorak objavio da je spreman za duel sa Mančester junajtedom

„Nisam došao u Englesku samo da bih sedeo na tribinama. Tu sam i to je znak da se osećam dobro i da mogu da igram“, rekao je Roben.

Sa druge strane, trener Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson nije isključio mogućnost da povređeni Vejn Runi nastupi u revanšu na ’Old Trafordu’. Ferguson se nada da će najbolji strelac ’crvenih đavola’ do srede uspeti da sanira povredu članka. Runi koji je ove sezone postigao 34 gola povredio se u poslednjim trenucima meča na ’Alianc Areni’.

Ferguson je u prvi mah odbacio mogućnost da se Runi nađe u timu, da bi potom samo nekoliko sekundi kasnije ocenio da postoje veoma male šanse da se reprezentativac Engleske nađe na klupi za rezervne igrače.

„Nema šanse da Runi bude u sastavu tima. Napredak postoji i ja moram da istaknem da su lekari odradili fantastičan posao“, počeo je Ferguson.

Međutim, ja nisam spreman da rizikujem sa igračem koji nije potpuno spreman. On će verovatno igrati protiv Mančester sitija, a postoji mogućnost i da bude rezerva protiv Blekburna“, ocenio je Ferguson.

U pitanju klasična povreda članka. Sumnjam da će on u sredu biti na klupi, mada me možda on nagovori na tako nešto. To je veoma teška odluka“, dodao je trener Junajteda.

Van Gal, ipak, ne veruje da je cela priča oko Runijevog nastupa neka vrsta taktičke igre Aleksa Fergusona.

Ne verujem da je to u pitanju. Sumnjam da se Ferguson bavi takvim stvarima. Ipak, želeo bih da istaknem da smo mi već pobedili Mančester junajted u utakmici u kojoj je igrao i Runi. Nije baš da ne možemo da ih pobedimo kada on igra. Uostalom, mi čak ne moramo da pobedimo, remi nam potpuno odgovara“, zaključio je Van Gal.

Bordo - Olimpik Lion

Fudbaleri Olimpika iz Liona posle prve utamice imaju prednost od 3:1 i velike šanse da se po prvi put palsiraju u polufinale Lige šampiona, gde ih očekuje duel sa pobednikom duela Bajern Minhen – Mančester junajted.

Defanzivac Liona Ali Sisoko ocenio je da taj klub može da eliminiše Bordo u četvrtfinalu i dodao da ta ekipa poseduje kvalitet neophodan za osvajanje tog takmičenja. Sisoko priznaje da njegovi saigrači moraju da ostanu pribrani kako bi ispunili san i plasirali se u narednu rundu.

To je težak test. Mislim da je Lion sada veliki favorit. Imamo prednost od dva gola, ali nikada nije lako igrati takve mečeve. Međutim, mi nemamo izbora ukoliko želimo da prođemo dalje“, ocenio je Sisoko.

Ukoliko izabranici trenera Kloda Puela izbore plasman u polufinale biće to istorijski uspeh, pošto Lion nikada u svojoj istoriji nije izborio mesto među četiri najbolja tima u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Bila bi to prava nagrada za mukotrpan rad koji smo uložil proteklih godina. Plasman u polufinale bi bio veliki uspeh, pre svega zato što bi to bio najbolji rezultat u klupskoj istoriji“, istakao je Sisoko.

Verujem da možemo da osvojimo LŠ. Naravno prvo moramo da završimo posao sa Bordoom. Tek nakon toga možemo da razmišljamo o Bajernu ili Mančestre junajtedu. Imamo sve što je potrebno za trijmf, dobar tim i veoma talentovane igrače“, dodao je on.

Bordo u revanš meč ulazi sa serijom od tri vezana poraza. Lion je u prvom meču slavio rezultatom 3:1, a potom su usledili i porazi od Marseja (3:1), u Kupu i od Nansija (2:1) u prvenstvu.

Golman Bordoa Sedrik Karaso istakao je da odbija da se preda bez obzira na zaostatak iz prvog meča i lošu formu ekipe.

Moramo da prestanemo da sažaljevamo sami sebe. Neophodno je da zaboravimo poraze koji su iza nas i da se koncentrišemo na revanš protiv Liona. Ukoliko promenimo igru, možda možemo da stignemo do povoljnog rezultata“, rekao je Karaso.

„Imam veliko poverenje u tim, ali moramo biti spremni za tešku bitku. Bili smo i u gorim situacijama, sada nas samo dva gola dele od trijumfa. Dovoljno je da postignemo golove iz prekida u 88. i 90. minutu, a možemo i da postignemo četiri gola za 45 minuta“, ocenio je golman Bordoa.

Moramo ostati mirni i verovati u sebe“, dodao je on.

Uprkos povredi Karaso će sigurno braniti protiv Liona, a očekuje se da se u tim vrati i Mark Planus koji se oporavio od povrede kolena. Trener Loran Blan, ipak, neće moći da računa na Gregorija Sertika i Fernanda, koji su još uvek povređeni. Sa druge strane, u sastavu Liona neće biti Sidnija Govua i Lisandra Lopesa, koji su suspendovani, kao ni Andersona, Klerka i Makuna, dok Dejan Lovren nema pravo nastupa u Ligi šampiona.

Revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona:

Utorak:
Moskva, ’Lužniki’ CSKA – Inter 0:1 (prvi meč 0:1)
Barselona, ’Kamp Nou’ Barselona - Arsenal 4:1 (prvi meč 2:2)

Sreda:
20:45 časova - Mančester, 'Old Traford' Mančester junajted - Bajern Minhen (prvi meč 1:2)
20:45 časova - Bordo, ’Šaban Delma’ Bordo - Olimpik Lion (prvi meč 1:3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve